Καλαμάτα: Συγκέντρωση αύριο για τον Δημ. Κουφοντίνα

0

“Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα”, του πολυϊσοβίτη που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας διεκδικώντας με τη συγκεκριμένη πράξη του τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, από το σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού, ζητά με ανακοίνωσή της η “Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας”, η οποία καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή 05/03/21, στις 18:30 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

Ειδικότερα, η ανακοίνωσης της “Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας”, έχει ως εξής:

«Να μην επιτρέψουμε να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας!
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στην 56η ημέρα απεργίας πείνας και στην 10η ημέρα απεργίας δίψας. Με την οργανωμένη “σιγή ασυρμάτου” που έχουν επιβάλει τα ΜΜΕ στην πλευρά του Κουφοντίνα και την συντονισμένη επίθεση εναντίον του με υποστήριξη της κυβερνητικής γραμμής, είναι πράγματι πολύ πιθανό να μην γνωρίζει μεγάλο μέρος του κόσμου της Καλαμάτας γιατί και πως ξεκίνησε αυτή η απεργία.

Το αίτημα του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού (συγκεκριμένα στην αντιτρομοκρατική πτέρυγα του υπογείου των γυναικείων φυλακών όπου εξέτιε την ποινή του με άλλους καταδικασμένους για παρόμοιες πράξεις) έχει σαφές έρεισμα στο νόμο 4760/2020 και τη γραμματική διατύπωση του α. 3 («επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη»). Από τη στιγμή που ο νόμος δεν εφαρμόστηκε και ο κρατούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Δομοκού, θα έπρεπε, σε κάθε περίπτωση, να έχει στη διάθεσή του τις αποφάσεις της Διοίκησης (της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής και της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών) για να γνωρίσει το σκεπτικό μεταγωγής του και να μπορεί να τις προσβάλει. Κι όμως, παρά τις σχετικές συστάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, δεν του χορηγούνται τα έγγραφα που τον αφορούν. Αυτή η ανασφάλεια δικαίου και η πρωτοφανής έλλειψη διαφάνειας κείται εκτός νομιμότητας και εξηγεί τη σφοδρότητα της αντίδρασης του κρατούμενου που αυτή τη στιγμή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του.

Μετράμε πλέον ώρες μέχρι η Ελλάδα και η Ευρώπη να αποκτήσει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας μετά από δεκαετίες. Είναι επιτακτική ανάγκη να φωνάξουμε δυνατά “ως εδώ!”. Το ίδιο υποστηρίζουν σειρά από φορείς μεταξύ των οποίων η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Διεθνής Αμνηστία, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και πάνω από 1.000 δικηγόροι και νομικοί. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις χιλιάδες διαδηλωτών που για τρεις συναπτές ημέρες βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας, διεκδικώντας Να νικήσει η ζωή!

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την φυσική εξόντωση ενός κρατούμενου απεργού πείνας. Αλλιώς το αίμα του δεν θα πέσει μόνο πάνω στα κεφάλια όσων αδράνησαν, αλλά θα πέσει πάνω στα κεφάλια όλων μας.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα
Συγκέντρωση Παρασκευή 05/03, ώρα 18:30 στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.