Καλαμάτα: Προς κατάργηση της πεζοδρόμησης στη Ναυαρίνου

0

Μετά την άρση των προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων που αφορούσαν την μονοδρόμηση και πεζοδρόμηση του τμήματος της Ναυαρίνου από την Αύρας μέχρι την Ηρώων, η Δημοτική Αρχή ετοιμάζεται να καταργήσει και την πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού από την Φαρών έως την Ακρίτα, κατά τις βραδινές ώρες. Για να μη χρεωθεί την αποτυχία του μέτρου ο δήμαρχος, Θ. Βασιλόπουλος, είπε σε σημερινή (Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020) συνάντησή του με επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι του ζήτησαν την άρση της πεζοδρόμησης, ότι υλοποίησε σχετικό αίτημά τους.

Ειδικότερα, σε προγραμματισμένη συνάντηση επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται επί της οδού Ναυαρίνου στο τμήμα από Φαρών έως Ακρίτα -με τη συμμετοχή επαγγελματιών και από την ευρύτερη περιοχή- με τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, που έγινε σήμερα στο Δημαρχείο, ζητήθηκε η απόσυρσης ή τροποποίησης των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Ο Δήμαρχος ζήτησε να γίνει το αίτημα γραπτώς, συνοδευόμενο από τις υπογραφές όλων των επαγγελματιών της οδού Ναυαρίνου, από Φαρών έως Ακρίτα.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μπάκας και Ελένη Αλειφέρη, ήρθε σε συνέχεια αιτήματος των επιχειρηματιών με αφορμή το προσωρινό μέτρο της πεζοδρόμησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική με το θέμα ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας μετά τη συνάντηση με τους επαγγελματίες της Ναυαρίνου, «την πεζοδρόμηση του εν λόγω τμήματος είχαν εγγράφως αιτηθεί προς τον Δήμαρχο σε συνάντησή τους τον Φεβρουάριο, επαγγελματίες της εν λόγω ζώνης, οι οποίοι σήμερα, μετά την εφαρμογή του μέτρου δεν το αξιολογούν θετικά. Κατά την πολύωρη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε υπήρξε αναφορά στις συνθήκες που σήμερα επικρατούν και στα δεδομένα που λόγω και της υγειονομικής κρίσης έχουν επηρεάσει την κίνηση των καταστημάτων τους. Υπήρξε δε αίτημα απόσυρσης ή τροποποίησης των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, κάτι που ο Δήμαρχος ζήτησε να γίνει γραπτώς συνοδευόμενο από τις υπογραφές όλων των επαγγελματιών της οδού Ναυαρίνου, από Φαρών έως Ακρίτα».

Στην ίδια ανακοινωση αναφέρεται πως «ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες ξεκάθαρα τόνισε ότι ο Δήμος υλοποίησε δικά τους αιτήματα. Σημείωσε πως η εικόνα που δόθηκε κατά την επίσκεψή του στα καταστήματα μία εβδομάδα μετά την εφαρμογή των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ήταν εντελώς διαφορετική, πλην λίγων εξαιρέσεων, επανέλαβε ωστόσο ότι ο Δήμος οφείλει να ακούει διαρκώς τους πολίτες και να στηρίζει την επιχειρηματικότητα. “Είμαστε εδώ για να λύνουμε προβλήματα, όχι για να δημιουργούμε. Ακούμε προσεκτικά τους επαγγελματίες και προφανώς όλα αξιολογούνται. Είναι κάτι που το έχουμε αποδείξει”, ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.