Καλαμάτα: Πάνω από 1.300 φυτά σε οδικούς κόμβους

0

Περισσότερα από 1.300 φυτά σε κόμβους της Καλαμάτας έχουν φυτευτεί σε κόμβους της Καλαμάτας, και έχουν εγκατασταθεί συστήματα άρδευσης μέσα από εργολαβία που είναι σε εξέλιξη με στόχο τη δημιουργία ζωνών κηποτεχνίας και χώρων πρασίνου.

Η σύμβαση παροχής υπηρεσιών του έργου «άρδευση και φύτευση νέων χώρων πρασίνου» είναι σε εξέλιξη κι αφορά τη διαμόρφωση τριών κόμβων και συγκεκριμένα του κόμβου Φωτεινής, του κόμβου Μαυρομιχάλη & Ιλάρχου Κουρκουτά, καθώς και του κόμβου Κρήτης και Λυκούργου. Σχετική ενημέρωση, είχε ο Δήμαρχος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γ. Μπάκα.

Αναλυτικά στον κόμβο Φωτεινής προστέθηκε νέο κηπευτικό χώμα – αυτόματο αρδευτικό δίκτυο και φυτεύτηκαν πολυετή φυτά (Λαντάνα έρπουσα) χρώματος μωβ, επίσης τοποθετήθηκε μια ζαρντινιέρα στο κέντρο 1,20 διάμετρος με ύψος 50 εκ. στην οποία φυτεύτηκαν έρποντα φυτά (πορτουλάκα κρεμαστή). Περιμετρικά του κόμβου θα τοποθετηθεί διαχωριστικό παρτεριών προκειμένου να συγκρατεί το περίσσιο νερό της άρδευσης.

Στον κόμβο Μαυρομιχάλη & Ιλάρχου Κουρκουτά προστέθηκε νέο κηπευτικό χώμα, νέο αυτόματο αρδευτικό δίκτυο, έτοιμος χλοοτάπητας και πραγματοποιήθηκε φύτευση ποωδών-πολυετών φυτών σε συστάδες (Τουλμπάκια, Ημεροκαλίδες, Αγάπανθοι) καθώς και Αγρωστώδη (Στίπα, Πενισετό). Επίσης θα τοποθετηθεί διακοσμητικός φλοιός πεύκου στους λάκκους φύτευσης για προστασία τους εδάφους από ξηρότητα και από ζιζάνια.

Τέλος στον κόμβο Λυκούργου προστέθηκε νέο κηπευτικό χώμα – αγρωστώδη (Στίπα) και φύτευση με πολυετή εδαφοκαλυπτικά (Κονβόβουλος) χρώματος μωβ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.