Καλαμάτα: Ο εορτασμός της Πολεμικής Αεροπορίας στην 120 ΠΕΑ

0

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα 8 Νοεμβρίου 2018, το πρωί στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (ΠΕΑ) στην Καλαμάτα για την εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

120 pea eort 2

Αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, ενώ στη δοξολογία που ακολούθησε χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Ξεχωριστή στιγμή η επίδειξη από αεροσκάφος τύπου Τ6 που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στην στατική έκθεση με εκπαιδευτικά αεροπλάνα, οπλικά και συστήματα διάσωσης.

Παραβρέθηκαν ο εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης Π. Νίκας και Γ. Τσώνης, αντίστοιχα, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, κ.ά.

120 pea eort

Μιλώντας για την σημερινή εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις δήλωσε:

«Γιορτάζει σήμερα η Πολεμική μας Αεροπορία και μαζί της τιμάμε  τους μαχητές του αέρα, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τόσο σε καιρό ειρήνης, όσο και σε καιρό πολέμου.

Σε αυτή την εκδήλωση η μνήμη μου ήταν στραμμένη στην πρόσφατη απώλεια ενός στελέχους της 120 ΠΕΑ του Επισμηναγού Νίκου Βασιλείου, που σε καιρό ειρήνης προσφέροντας τις υπηρεσίες του έχασε την ζωή του με τραγικό τρόπο. Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Εύχομαι σε όλους τους αξιωματικούς, σμηνίτες, πολιτικό προσωπικό να τους έχει πάντα καλά ο Θεός και οι Αρχάγγελοι που γιορτάζουν σήμερα να τους προστατεύουν»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.