Καλαμάτα: Ο Γ. Φερετζάκης ξανά Συμπαραστάτης του Δημότη

0

Στην επαναληπτική προσπάθεια για εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρηση, επικράτησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο δικηγόρος Γιώργος Φερετζάκης, απέναντι στη Γεωργία Καούνη και τη Άννα – Μαρία Λύρα.

Ο Γιώργος Φερετζάκης, ο οποίος ήταν Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, παραιτήθηκε από τη θέση λίγο πριν τη λήξη της θητείας του για να είναι υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θαν. Βασιλόπουλο, από τον οποίον εχρίσθη και υπεύθυνος Νομικών Θεμάτων. Σημειωτέον ότι και την προηγούμενη τετραετία ο κ. Φερετζάκης συμμετείχε στον συνδυασμό του κ. Νίκα κατά την τελευταία του υποψηφιότητα δημάρχου για τον Δήμο Καλαμάτας.

Αρχικά, ενδιαφερόμενοι για τη συγκεκριμένη θέση ήταν οι δικηγόροι Γεωργία Καούνη, Αννα Μαρία Λύρα και Γιώργος Φερετζάκης και ο Χρυσόστομος Κουρτίνος, γεωγράφος με μεταπτυχιακό τίτλο, από τους οποίους κανείς δεν συγκέντρωσε την προβλεπόμενη αυξημένη πλειοψηφία, στην πρώτη εκλογή που έγινε προ ημερών.

Ακολούθησε χθες, νέα στην οποία ο κ. Φερετζάκης έλαβε 22 ψήφους, έναντι 7 της Γεωργίας Καούνη και 5 της Άννας Μαρίας Λύρα, ενώ βρέθηκαν δύο λευκά και ένα άκυρο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία «ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση, η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των τριών πέμπτων (3/5) των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου».

Θυμίζουμε ότι πριν περίπου από ένα χρόνο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 στη συζήτηση για το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων όταν οι κάτοικοι που πήγαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από τις οχτώ το βράδυ προκειμένου να εκφράσουν την άποψή τους αλλά και να παρουσιάσουν σχετικές αποφάσεις συλλογικών φορέων, έτυχαν προσβλητικής και μειωτικής συμπεριφοράς από τον Συνήγορο του… δημάρχου Γιώργος Φερετζάκη. Διαβάστε πώς περιέγραψε τότε τοπικό site για τη στάση του στο Δημοτικό Συμβούλιο:

«…όταν ο δήμαρχος αποχώρησε επιδεικτικά τη στιγμή που οι εκπρόσωποι των Συλλόγων έλαβαν επιτέλους το λόγο αλλά και όταν ο Συνήγορος του Δημότη, Γιώργος Φερετζάκης, παρενέβαινε στη συζήτηση ως Συνήγορος του δημάρχου, εκστομίζοντας μάλιστα και τη λέξη “μαλακίες” ενώ βρισκόταν σε λεκτική αντιπαράθεση με τους δημότες!».

Σύντομο Βιογραφικό του Γ. Φερετζάκη

Ο Γεώργιος Φερετζάκης του Κωνσταντίνου, το γένος Παναγιωτοπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Είναι έγγαμος με την Δικηγόρο Καλάματας – Διδάκτορα Πολιτικής Δικονομίας και συγγραφέα νομικών εγχειριδίων Βασιλική Βασιλάκη του Χρήστου ( Διδακτορική Διατριβή : Συντηρητική Κατάσχεση εις χείρας τρίτου . Έχουν ένα γιό, τον Παναγιώτη – Κωνσταντίνο.

Βασικές Σπουδές: Πτυχίο Νομικής Αθηνών ΕΚΠΑ, Μεταπτυχιακός κύκλος σπουδών στην Τραπεζική – Χρηματοοικονομική (Τραπεζικό Περιβάλλον), ΜΠΣ Διαπανεπιστημιακού και Διατμηματικού Προγράμματος Μ.Σ Ηθική Φιλοσοφία.

Πρακτική Άσκηση: Δικαστικό Τμήμα ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) – Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΠΕΕ Νομικής Αθηνών.
Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα.
Μέλος Ελληνικής Θυματολογικής Εταιρίας.
Κάτοχος Πιστοποιητικού Ανώτερου Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Διοικητικού Δικαίου, Συμβούλιο της Επικρατείας – Ίδρυμα Στασινόπουλου.
Συγγραφέας, επιμελητής και μεταφραστής νομικών
Αρθρογραφία – ενδεικτικώς: Αφιέρωμα Ποινικού Δικαίου.
Συνεργασία επί σειρά ετών με κεντρικά νομικά φροντιστηρία των Αθηνών, που απευθύνονται σε προπτυχιακούς φοιτητές Νομικών Σχολών, υποψηφίων Εθνικής Σχολής Δικαστών, Εισαγγελέων, Ειρηνοδικών, Υπουργείου Οικονομικών, Υπουργείου Εξωτερικών. Εκπαιδευτής στο Δημόσιο ΙΕΚ Καλαμάτας.

Κάτοχος 17 συστατικών επιστολών Ομότιμων Καθηγητών, Α. Καθηγητών Τμήματος Νομικής Αθηνών, Τμήματος Φιλολογίας ΠΑΠΕΛ΄, Τμήματος Χρηματοοκονομικής και Τραπεζικής

Ασχολούμενος αυτόνομα ή ως Συνεργάτης Δικηγορικών Γραφείων με υποθέσεις Αστικού – Εμπορικού, Εργατικού, Ποινικού, Διοικητικού Δικαίου και Δημόσιου Διοικητικού Δικαίου. Σύνταξη κάθε φύσης συμβάσεων.
Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά.

Εθελοντισμός: Κάτοχος Διπλώματος Συνεργάτη Ενοριακού έργου (22.03.2010) από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο – Συνδιδασκαλία στην Ιταλική Γλώσσα και τον Ιταλικό Πολιτισμό.

Αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.