Καλαμάτα: “Μιλάμε για… τον τουρισμό vol.2”

0

“Μιλάμε για… τον τουρισμό vol.2” είναι η 2η ενημερωτική εκδήλωση με τη συγκεκριμένη θεματολογία που πραγματοποιείται την Τετάρτη 21/11/18, στις 7 το απόγευμα, στον πολυχώρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού “House by Phaos”.

Στην εκδήλωση, που διοργανώνουν το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και ο δίαυλος καινοτομίας “Ο Σπόρος”, σε συνεργασία με την Κoινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Φάος” και την Κίνηση Πολιτών “Καλαμάτα 2030”, θα παρουσιαστεί το βιβλίο “Γαστρονομικές Κοινότητες – Γαστρονομικοί προορισμοί” του Γεώργιου Πίττα, ξενοδόχου, συγγραφέα και δημιουργού του Greek Gastronomy Guide, από τον ίδιο τον συγγραφέα. Θα ακολουθήσει συζήτηση γύρω από τη δημιουργία γαστρονομικών κοινοτήτων.

Για το βιβλίο αλλά και για την περιοχή μας ως γαστρονομικό προορισμό θα μιλήσουν ο τροφογράφος Παναγιώτης Παπανικολόπουλος – Γαστροναύτης καθώς και ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Παπαδημητρίου.

Στην ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται: «Σε μία εποχή που η γαστρονομία κατέχει σημαντική θέση στη ζωή μας, και παράλληλα έχει γίνει τρόπος επιλογής τουριστικού προορισμού για μεγάλη μερίδα ανθρώπων είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον να εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να υλοποιηθεί μια γαστρονομική κοινότητα.

Συνεπώς, σκοπός της εκδήλωσης είναι να φανεί η διασύνδεση ανάμεσα στην γαστρονομία και τον τουρισμό αλλά και οι πιθανές συνεργασίες σε αυτό τον τομέα που θα οδηγήσουν στη δημιουργία γαστρονομικής κοινότητας στην περιοχήμας».

Η διάρκεια της εκδήλωσης είναι 60 λεπτά και η είσοδος ελεύθερη.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 8ουΣχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και γίνεται με τη συνεργασία των: Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας // Ο Σπόρος // Κοιν.Σεπ. Φάος // Καλαμάτα 2030

μοιραστειτε το:

Comments are closed.