Καλαμάτα: Με Μαλού φωταγωγείται απόψε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο

0

Φωταγωγείται σήμερα Παρασκευή (6 Δεκεμβρίου 2019) στις 8 το βράδυ, το Χριστουγεννιάτικο δένδρο του Δήμου Καλαμάτας στην Κεντρική Πλατεία, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τη συντοπίτισσά μας τραγουδίστρια Μαλού.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε πως «οι γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους είναι στιγμές, είναι ημέρες χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας», σημειώνοντας πως «η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της για να υποδεχθεί τους επισκέπτες της, αλλά και να δώσει χαρά στους πολίτες της».

Όπως είπε ο Θ. Βασιλόπουλος η τοποθέτηση του στολισμού ξεκίνησε πριν 10 ημέρες και ήδη φωταγωγήθηκαν Χριστουγεννιάτικα δένδρα σε 5 Κοινότητες, ενώ για την εκδήλωση της Καλαμάτα είπε ότι η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, «σηματοδοτεί επί της ουσίας την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας». Το Σάββατο 7 του μήνα, στις 8 το βράδυ, στην Παραλία θα φωταγωγηθεί το καράβι και την Κυριακή, την ίδια ώρα, η Χριστουγεννιάτικη μπάλα στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Ο Θ. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της ΚΕ «Φάρις» για την προσπάθεια που κατέβαλαν, καθώς και τον Παναγιώτη Λαμπρινίδη, Διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου, που έχει επιμεληθεί όλη τη διακόσμηση του Δήμου «και, πραγματικά, τα αποτελέσματα μας ικανοποιούν όλους». Ο Δήμαρχος τόνισε πως «οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις οι φετινές είναι αποτέλεσμα συμμετοχικότητας. Αυτό αρχίζουμε να το βλέπουμε πλέον και είμαστε βέβαιοι ότι τα επόμενα χρόνια θα ενισχυθεί. Η Καλαμάτα, λοιπόν, συνεχίζει να είναι Χριστουγεννιάτικος προορισμός».

Ο κ. Λαμπρινίδης προσέθεσε πως τα στολίδια της πόλης της Καλαμάτας παραπέμπουν στην ανάγκη να γίνουμε για λίγο μικρά παιδιά, γι’ αυτό κι ο ίδιος δημιούργησε τρία μεγάλα παιχνίδια: μια σφαίρα με αστέρια, που πάνω γράφει «Καλαμάτα» και θα τοποθετηθεί στο Ιστορικό Κέντρο, έναν κώνο που είναι το Χριστουγεννιάτικο δένδρο της πλατείας και το καραβάκι στην Παραλία.

Γνωστοποίησε, επίσης, ότι ο Εικαστικός Τομέας της ΚΕ «Φάρις» ετοιμάζει τις εκθέσεις που θα κάνει στο Μέγαρο Χορού, με εκατοντάδες έργα ζωγραφικής και κεραμικής των σπουδαστών. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ και η έκθεση θα λειτουργήσει επί 20 μέρες.

Ο Κώστας Νικολέας, Αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, είπε πως η Φιλαρμονική «συμμετέχει όπως κάθε χρονιά στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου», λαμβάνοντας μέρος σε πλήθος εκδηλώσεων. Έχει ξεκινήσει ήδη από τα Δημοτικά Διαμερίσματα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και συνεχίζει με τη φωταγώγηση του δέντρου της πόλης. Στη συναυλία της Φιλαρμονικής πριν το «άναμμα» στην Κεντρική Πλατεία, θα συμμετάσχουν δύο εκλεκτοί καλλιτέχνες τραγουδιστές, η Μιράντα Λώμη και ο Στέλιος Καρπαθάκης. Η Φιλαρμονική θα συνεχίσει να παιανίζει το Σαββατοκύριακο σε Κοινότητες του Δήμου και η δράση της θα κορυφωθεί στις 28 Δεκεμβρίου, με συναυλία στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα έχει τίτλο: «Χριστούγεννα στη Disney» και θα περιλάβει κομμάτια από παιδικά musical, όπως Frozen, Aladdin, Moana και άλλα. Θα μετάσχει και το φωνητικό σύνολο “Female Echoes”.

Ο Πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις» Παντελής Δρούγας, τέλος, ανέφερε ότι έχουν τοποθετηθεί στην Κεντρική Πλατεία τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, που έχουν παραχωρηθεί σε συλλόγους, καθώς και τα σπιτάκια της Διοκλής ΑΕ, που έχουν παραχωρηθεί σε χειροτέχνες. Θα λειτουργήσει καρουζέλ στην Κεντρική Πλατεία και τρενάκι στα Δικαστήρια. Ο κ. Δρούγας τόνισε πως μετά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην Κεντρική Πλατεία θα δώσει συναυλία η συντοπίτισσά μας τραγουδίστρια Μαλού.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.