Καλαμάτα: Μέτρα για τον κορονοϊό στα ΚΕΠ και στη Διεύθυνση Πρόνοιας

0

Στο πλαίσιο προστασίας και πρόληψης έναντι στον κορωνοϊό και ύστερα από αίτημα των εργαζομένων στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και στα γραφεία εξυπηρέτησης κοινού στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, εντός των αμέσως επόμενων ημερών, μετά την εντολή του Δημάρχου, θα τοποθετηθούν προστατευτικά στα γραφεία των υπαλλήλων που εργάζονται στις συγκεκριμένες Υπηρεσίες.

Παράλληλα δόθηκε οδηγία να υπάρχει και στις δύο εισόδους του Ιστορικού Δημαρχείου τοποθέτηση επιτοίχιων αντισηπτικών.

Προληπτικά μέτρα από τον Αθλητικό Οργανισμό

Απαγορεύεται προσωρινά -σύμφωνα με το ΦΕΚ 782/10-3-2020- από 10/3/2020 έως και 24/3/2020 η λειτουργία των κλειστών και ανοικτών χώρων των αθλητικών εγκαταστάσεων εφόσον στον αγωνιστικό χώρο βρίσκονται συνολικά περισσότερα από 60 άτομα.

Ως εκ τούτου –όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας- για λόγους πρόληψης και ασφάλειας της υγείας όλων μας, αναστέλλεται η λειτουργία των ακαδημιών όλων των αθλημάτων που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Οργανισμού για το ανωτέρω διάστημα.

Αξιοποίηση του προσωπικού και ενίσχυση της καθαριότητας σε σχολικές μονάδες και δημοτικά κτήρια

Η αξιοποίηση του προσωπικού που απασχολείται σε δομές εκπαίδευσης του Δήμου, κατά το επόμενο 14ήμερο, απασχόλησε -μεταξύ άλλων- σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, υπό το Δήμαρχο Θ. Βασιλόπουλο, για τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται έναντι του κορωνοϊού.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, υπήρξε ενημέρωση για όλα τα νεότερα δεδομένα, καθώς και επικαιροποίηση –όπου χρειάζεται- των μέτρων που έχουν ληφθεί, στο πλαίσιο των οδηγιών και των κατευθύνσεων που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

Επίσης δόθηκε εντολή, οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων να προχωρήσουν σε εκτενείς καθαρισμούς, ενώ θα χρησιμοποιηθούν το διάστημα που οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές, για την ενίσχυση της καθαριότητας στο Δημαρχείο και τα δημοτικά κτήρια.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.