Καλαμάτα: Κατασκευή πεζοδρομίων στη Λακωνικής

0

Στην κατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Λακωνικής, από την κατάληξη του περιμετρικού της Καλαμάτας μέχρι τη συμβολή της οδού προς Μάνη με την οδό προς την Άνω Βέργα, έργο που ξεκίνησε καθώς και στην κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη συμβολή της οδού Ναυαρίνου, με την οδό προς Μάνη (ξενοδοχείο “Φωτεινή”), αναφέρεται δελτίου τύπου της αντιπεριφερειάρχου Αντωνίας Μπούζα.

Ειδικότερα, στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

«Η συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη βελτίωση των δημοσίων υποδομών και κατ΄ επέκταση στην ποιότητα ζωής των πολιτών είναι σημαντική.

Πολλά έργα διαφορετικής κλίμακας εξελίσσονται σε όλη τη Μεσσηνία, είτε μικρά, είτε μεγάλα, προγραμματισμένα φυσικά από αρκετό διάστημα, τα οποία βαίνουν προς ολοκλήρωση.

Στα πλαίσια αυτά, στην πόλη της Καλαμάτας ξεκίνησε με χρηματοδότηση και επίβλεψη από  τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ένα έργο, κυρίαρχο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που έχει σαν στόχο την ασφάλεια των πεζών και την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Ξεκίνησε το έργο των πεζοδρομίων εντός του περιμετρικού της Καλαμάτας, στη συμβολή  με την οδό Λακωνικής και μέχρι τη διασταύρωση με Άνω Βέργα, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

Η συμβολή της οδού Ναυαρίνου με την επαρχιακή οδό προς Αρεόπολη, όπου θα κατασκευαστεί ισόπεδος οδικός κόμβος

Η συμβολή της οδού Ναυαρίνου με την επαρχιακή οδό προς Αρεόπολη, όπου θα κατασκευαστεί ισόπεδος οδικός κόμβος

Μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου τ.ε., – για να μην διαταραχθεί  η ομαλή κυκλοφορία τους καλοκαιρινούς μήνες – θα ξεκινήσει και το έργο του ισόπεδου κόμβου Βέργας (Φωτεινή), προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, το οποίο έχει δημοπρατηθεί  από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας και έχει αναδειχθεί και ο ανάδοχος. Μετά από την απομάκρυνση φωτιστικών σωμάτων από τη ΔΕΗ, ξεκινούμε αυτό χρήσιμο αυτό έργο.

Με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας και σε συνεργασία με τον Α΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, αλλάζουμε τον τόπο μας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.