Καλαμάτα: Η Διαβούλευση για την ΟΧΕ Ταϋγέτου τη Δευτέρα

0

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 στις 8 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, προκειμένου να ασχοληθεί με τη συζήτηση του μοναδικού θέματος που αφορά την ενημέρωση επί του προγράμματος «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Ταϋγέτου».

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την Τρίτη 23η Ιουνίου 2020 στις 8 το βράδυ, στον ίδιο χώρο, οπότε θεωρείται σε κάθε περίπτωση ότι υφίσταται απαρτία.

Η συγκεκριμένη ΟΧΕ, με προϋπολογισμό 25.000.000 €, αφορά τις περιοχές των χωριών του Ταϋγέτου, τόσο στην πλευρά της Μεσσηνίας, όσο και στην πλευρά της Λακωνίας και η οποία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους Καλαμάτας και Σπάρτης. Η κατανομή των χρημάτων θα γίνει αναλογικά, ένα ποσό περί των 20 εκατ. € θα διατεθεί για παρεμβάσεις δημόσιου χαρακτήρα, ενώ περί τα 5 εκατ. € για παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα.

Οι παρεμβάσεις που -μεταξύ άλλων- θα εξεταστούν θα αφορούν γεφύρια, οδικό δίκτυο, μοναστήρια, ορειβατικά καταφύγια, τον Καιάδα, αλλά και μικρές επιδοτήσεις στον ιδιωτικό τομέα. Όπως τονίστηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, οι δύο Π.Ε. (Λακωνίας και Μεσσηνίας) και οι δύο δήμοι (Καλαμάτας και Σπάρτης) θα πρέπει να συνεννοηθούν για τον χώρο, τους στόχους και την ιεράρχηση στις περιοχές τους.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.