Καλαμάτα: Εγκαινιάσθηκε xθες η “Τέντα”

0

Το ανακατασκευασθέν κλειστό γυμναστήριο “Τέντα” εγκαινιάσθηκε xθες, Δευτέρα (17/9/18), το απόγευμα, από το Δήμαρχο Καλαμάτας, παρουσία αιρετών, παραγόντων του αθλητισμού και αθλούμενων.

Μετά τον αγιασμό μιλώντας ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, αναφέρθηκε στο συνολικό κόστος των παρεμβάσεων που, όπως είπε, έφτασαν τα 400.000 € και σημείωσε ότι «αυτά είναι χρήματα από το Δήμο, τους γονείς και τους φορείς αφού δεν υπάρχει η αναγκαία υποστήριξη από την Κυβέρνηση για έργα υποδομής μέχρι τώρα». Μετά από 30 χρόνια από την κατασκευή της “Τέντας” πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις που αφορούσαν στην τοποθέτηση νέου καλύμματος, νέων φωτιστικών, τύπου LED, καθώς και μηχανημάτων εξαερισμού. Ακόμη, στα αποδυτήρια έγιναν παρεμβάσεις που αφορούσαν στα φωτιστικά, τα είδη υγιεινής και τους χρωματισμούς.

tenta-egainia 2

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι με χρήματα από το δημοτικό προϋπολογισμό (2.000.000 €) κατασκευάσθηκαν και τα γήπεδα στη Δυτική Παραλία (πρώην Σφαγείων) και στα Παλιάμπελα. Επίσης το γήπεδο των Λαιΐκων κατασκευάζεται και θα είναι έτοιμο μέχρι τα Χριστούγεννα ενώ τα γήπεδα του Απόλλωνα, του Ασπροχώματος και της Θουρίας είναι υπό δημοπράτηση. Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για κατασκευή ενός νέου μεγάλου Κλειστού Γυμναστηρίου, ήδη έχει δοθεί εντολή αποστολής τοπογραφικών σχεδίων στο Yπουργείο.

Ακόμα χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Νίκος Μπασακίδης και το μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας μπάσκετ, και μέλος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Γιάννης Κουτραφούρης.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε επίδειξη ρυθμικής γυμναστικής και αγώνας μπάσκετ ενώ προσφέρθηκαν κεράσματα από επαγγελματίες της πόλης και μέλη των συλλόγων μπάσκετ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.