Καλαμάτα: Εγκαινιάζεται νέος διεθνής θεατρικός θεσμός

0
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ένας νέος διεθνής θεατρικός θεσμός εγκαινιάζεται φέτος το καλοκαίρι στην Καλαμάτα, με διακεκριμένους καθηγητές διεθνούς φήμης και μαθητές από όλο τον κόσμο!

Το Διεθνές θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας, (Kalamata Drama International Summer School /KaDISS) είναι ένα νέο, εντατικό πρόγραμμα διδασκαλίας 3 εβδομάδων, με γλώσσα διδασκαλίας τα αγγλικά, το οποίο εγκαινιάζεται φέτος το καλοκαίρι -από τις 19 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου- και θα διεξάγεται ετησίως στην πόλη της Καλαμάτας.

Επικεφαλής είναι ο πρωτοποριακός βρετανός σκηνοθέτης Andrew Visnevski, καθηγητής στη Βασιλική Ακαδημία Θεάτρου του Λονδίνου (RADA) έως και το 2017 και συνεργαζόμενος καθηγητής, σήμερα, στη νεοσύστατη σχολή Σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας.

Το Kalamata Drama International Summer είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας και σύμπραξης με βάση την εκπαίδευση του δημοφιλούς Βρετανικού Οργανισμού Theatre Alive! και του Συλλόγου Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας. Το καλοκαιρινό αυτό σχολείο απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο.

Στόχος του KaDISS είναι επαγγελματίες ηθοποιοί, απόφοιτοι δραματικών σχολών και νέοι που έχουν ήδη επαγγελματική εμπειρία στο θέατρο, καθώς και σε άλλους τομείς των παραστατικών τεχνών όπως η όπερα και το μιούζικαλ όπου απαιτούνται υποκριτικές ικανότητες, να θέσουν σωστές βάσεις για το θέατρο ή να αναπτύξουν/βελτιώσουν τις μεθόδους και τις ικανότητές τους στην υποκριτική.

Αυτό το θερινό σχολείο διάρκειας τριών εβδομάδων, αποτελεί μια ανεκτίμητη πηγή, για σπουδαστές δραματικών σχολών ή ηθοποιούς που βρίσκονται σε ένα πρώιμο στάδιο της καριέρας τους, καθώς και για όσους επιθυμούν μια “αυστηρή” επανεκτίμηση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων τους.

Στόχος είναι να αναπτυχθεί η ευελιξία της ερμηνείας του ηθοποιού μέσα από τη συνάντηση των δύο θεμελιωδών ειδών του ευρωπαϊκού θεάτρου.

Μέσω της εμβάθυνσης και της εξερεύνησης της δραματικής γλώσσας του Σαίξπηρ (Scene Study) και του Ελληνικού Κλασικού Θεάτρου (Classical Theatre Lab) ως των δύο θεμελίων της παγκόσμιας δραματουργίας, καθώς και μέσω των Physical Performance και Vocal Performance, το εντατικό αυτό θερινό σχολείο, στοχεύει στην πλήρη επανεξέταση του “υλικού” του κάθε ηθοποιού μέσα από αιτιολογημένη προετοιμασία, εστιασμένη ενέργεια, τόνωση της φαντασίας, καθώς και ενίσχυση των δεξιοτήτων του, στο πλαίσιο της ερμηνείας.

Τα καθημερινά μαθήματα Vocal and Physical performance (Μαθήματα Φωνής και Κίνησης) ενισχύουν την αυτοπειθαρχία του μαθητή και απελευθερώνουν το σώμα του ηθοποιού παρέχοντας του δεξιότητες που τον οδηγούν στην προοπτική της σύγχρονης θεατρικής πρακτικής μέσω σωματικής ευελιξίας (flexibility) και έκφρασης (expression). Τα μαθήματα θα διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα από μια ομάδα διακεκριμένων καθηγητών διεθνούς φήμης.

Andrew Visnevski/Course Leader KaDISS and Scene Study: Σπούδασε υποκριτική στο “Central School of Speech and Drama” (1973-76) και ξεκίνησε τη σκηνοθετική του καριέρα στο Young Vic Theatre του ΛονδίνουΤο ευρύ έργο της διδασκαλίας του, περιλαμβάνει μαθήματα στο Μεταπτυχιακό Τμήμα της Βασιλικής Ακαδημίας Θεάτρου του Λονδίνου (RADA MA) όπου ήταν επικεφαλής μέχρι και το 2017.

Αργυρώ Χιώτη/Classical Theatre Lab: Σκηνοθέτις και ηθοποιός που δουλεύει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γαλλία. Ίδρυσε την ομάδα της VASISTAS το 2005.

Gabrielle Moleta/Physical Performance and Transformation: Καθηγήτρια υποκριτικής και κίνησης με εμπειρία μεγαλύτερη των είκοσι ετών.

Adrienne Thomas/Vocal Performance and Verse: Σπούδασε Σύγχρονη Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στη συνέχεια σπούδασε υποκριτική στο The Central School of Speech and Drama.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” συνεργάζεται με τον Σύλλογο Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και στηρίζουν από κοινού το Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας / Kalamata Drama International Summer School – KaDISS 2019.

Δίνουν τη δυνατότητα σε δύο νέους Καλλιτέχνες να λάβουν μέρος στο Διεθνές Σχολείο Θεάτρου (19/8 – 07/09) που σχετίζονται με τη Μεσσηνία επαγγελματίες ή σπουδαστές σχολών του Φάσματος των Παραστατικών Τεχνών, καλύπτοντας ολόκληρο το κόστος συμμετοχή τους σε αυτό.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι επαγγελματίες ή σπουδαστές του χώρου των Παραστατικών Τεχνών (Θέατρο, χορός, μουσικό Θέατρο κλπ), που είτε κατάγονται από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, ή διαμένουν σε αυτή ή σχετίζονται με κάποιον τρόπο με την περιοχή που διοργανώνει και φιλοξενεί το Διεθνές Σχολείο Θεάτρου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που βρίσκεται στο Site της διοργάνωσης (www.kalamatadrama.com) και να την στείλουν στο Mail με ένα σύντομο βιογραφικό τους: info@kalamatadrama.com συμπληρώνοντας ως τίτλο: Υποτροφία Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου έως και Παρασκευή 2 Αυγούστου.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν απαντητικό Mail για το εάν έγινε δεκτή η αίτηση τους η όχι.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα:
tel: +030 695 5933407
site: www.kalamatadrama.com
Fb page: Kalamata Drama International Summer School
Twitter: Kalamata_Drama
Instagram: Kalamata_drama

μοιραστειτε το:

Comments are closed.