Καλαμάτα: Διεθνής εκδήλωση δικτύωσης ελαιοπαραγωγών

0
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ARISTOIL MED CLUSTER

Η Π.Ε. Μεσσηνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου) σε συνεργασία με την ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg Med Aristoil με κύριο στόχο την Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου του ελαιολάδου, μέσω της ανάπτυξης και εφαρμογής καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και ελέγχου ποιότητας σχετικά με τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητές του.

Στα πλαίσια του προγράμματος Aristoil και βρισκόμενοι στο κλείσιμό του, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι εταίροι του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Interreg Med Aristoil διοργανώνουν Διεθνή εκδήλωση δικτύωσης για τη δημιουργία του συνεργατικού σχηματισμού ARISTOIL MED CLUSTER που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, τις ώρες από 09:00 -16:30.

Οι θεματικοί άξονες της ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Αλ. Κουμουνδούρος» του Διοικητηρίου, στην Καλαμάτα, είναι οι εξής:

  • Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ARISTOIL
  • Παρουσίαση αποτελεσμάτων
  • Καλές πρακτικές
  • Συνεργασίες – Δικτυώσεις ελαιοπαραγωγών και εμπλεκόμενων φορέων για τη δημιουργία του Aristoil Μεσογειακού Συνεργατικού Σχηματισμού Υγειοπροστατευτικού Ελαιόλαδου (Aristoil MED Cluster).

Με σχετική ανακοίνωση οι διοργανωτές καλούν τους ελαιοπαραγωγούς, τους ελαιοτριβείς, τους τυποποιητές καιεμπόρους διακίνησης του ελαιολάδου που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να ενταχθούν στο πρόγραμμα Aristoil Med cluster, να παρευρεθούν στην ημερίδα, στην οποία θα γνωρίσουν παραγωγούς και από τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία για ελληνικά – αγγλικά.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.