Κακοκαιρία με καταιγίδες έρχεται στη Μεσσηνία!

0

Έντονα καιρικά φαινόμενα με πολλές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις αναμένονται απο την κεντρική Ελλάδα και νοτιότερα αυτής, με τη Μεσσηνία μα βρίσκεται στο επίκεντρο τις επόμενες ώρες και μέχρι τα μισά του Σαββάτου, σύμφωνα με τις προγνώσεις που μετέδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου στην ΕΡΤ.

60 - 70 λίτρα νερού ανα τετραγωνικό μέτρο, αναμένονται κατά τις βροχοπτώσεις του Σαββάτου στην περιοχή της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τη φωτό που έχει αναρτήσει ο Σ. Αρναούτογλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook

60 – 70 λίτρα νερού ανα τετραγωνικό μέτρο, αναμένονται κατά τις βροχοπτώσεις του Σαββάτου στην περιοχή της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τη φωτό που έχει αναρτήσει ο Σ. Αρναούτογλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου:

Το πρώτο μισό του Σαββάτου στις περισσότερες κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, από τη Θεσσαλία, Στερεά, μέχρι και την Πελοπόννησο, θα υπάρξει κακοκαιρία, ενώ στη νότια Ελλάδα ο καιρός στη νησιωτική θα επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του Σαββάτου.

Αιτία, μια ατμοσφαιρική διαταραχή η οποία διοργανώνεται τις τελευταίες ώρες στα ανοιχτά τμήματα δυτικότερα της χώρας μας, στην κεντρική Μεσόγειο. Πιο συγκεκριμένα, θα κινηθεί ανατολικά, χωρίς όμως να επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα. Τα “πλοκάμια” της δεν θα φτάσουν στην βόρεια Ελλάδα. Από τη Θεσσαλία και νοτιότερα αρχικά ο καιρός θα είναι άσχημος με βροχές πολλές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα. Μέχρι το βράδυ, ο καιρός θα χαλάσει και στη νότια νησιωτική χώρα ενώ παράλληλα από το βράδυ θα βελτιώνεται στην υπόλοιπη χώρα.

Οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν το Σάββατο 12/1/2019 σε όλη τη χώρα

Οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν το Σάββατο 12/1/2019 σε όλη τη χώρα

Ειδικότερα, τις αμέσως επόμενες ώρες, μέσα στη νύχτα -και θέλει προσοχή- στα κεντρικά και κυρίως στις νοτιότερες περιοχές του Ιονίου από τα νοτιότερα τμήματα της Θεσσαλίας και στην Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου, θα έχουμε κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στις περισσότερες περιοχές. Στα πιο δυτικά νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οι καταιγίδες δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα.

Τώρα για να δούμε την εξέλιξη: προς το απόγευμα του Σαββάτου και μετέπειτα, από τα βόρεια προς τα νότια, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και τις προαναφερόμενες περιοχές και θα επιδεινωθεί στα νησιά του ανατολικού και νότιου νοτιοανατολικού Αιγαίου όπου αναμένονται βροχές και καταιγίδες το δεύτερο μισό του Σαββάτου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.