“Καθυστερήσεις και υπο-χρηματοδότηση στη δακοκτονία”

0
ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΑΡΙΤΣΗ ΚΙ ΑΛΛΩΝ 33 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Ερώτηση στην βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην διαδικασία του προγράμματος της δακοκτονίας συνυπέγραψε ο βουλευτής Μεσσηνίας και Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης με τον Τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής Σταύρο Αραχωβίτη και άλλους 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται σε δυσμενέστατη θέση, βλέποντας δραματική μείωση του εισοδήματος εξαιτίας κυρίως των τραγικά χαμηλών τιμών που επικράτησαν και συνεχίζουν να επικρατούν», σημειώνουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν: «Σαν επιστέγασμα, η πανδημία δυσχέρανε τις συνθήκες, συντελώντας στη διατήρηση των εξαιρετικά χαμηλών τιμών και στη μη διάθεση του ελαιόλαδου και των ελιών».

Στην ίδια ερώτηση οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν: «Βρισκόμαστε ήδη στο μήνα Μάιο και ενώ πέρσι, οι σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν τους πρώτους δυο μήνες του 2019 επέτρεψαν την έγκαιρη έναρξη του προγράμματος, φέτος οι καθυστερήσεις είναι ήδη εμφανείς. Την ώρα αυτή, που αυξημένοι πόροι και ανθρώπινο δυναμικό, εργατοτεχνικό και επιστημονικό, και υλικά θα έπρεπε να είναι έτοιμα, η φετινή ολιγωρία βάζει σε κίνδυνο την παραγωγή και καθιστά αμφίβολη τη βιωσιμότητα των ελαιοπαραγωγών και αγροτών».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την ερώτησή τους, μεταξύ άλλων, ζητούν από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης:

  1. Σκοπεύει, έστω και τώρα, αναγνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, να αυξήσει το ποσό της χρηματοδότησης του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2020 και να στηρίξει τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, όπως η Πελοπόννησος;
  2. Σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των γεωπόνων δακοκτονίας;
  3. Θα προσληφθεί και θα απασχοληθεί άμεσα το ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς καθυστερήσεις, που θα θέσουν σε κίνδυνο την επιτυχή εκτέλεση του προγράμματος;
  4. Έχουν εξασφαλιστεί τα επαρκή και κατάλληλα μέσα και υλικά που απαιτούνται για το πρόγραμμα;
  5. Πότε προγραμματίζετε/ εκτιμάτε να αρχίσει ο πρώτος ψεκασμός ανά Π.Ε;
  • Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης
μοιραστειτε το:

Comments are closed.