Καθιερώθηκε η 17/3 ως τοπική εορτή Δυτικής & Ανατολικής Μάνης

0

Καθιερώθηκε η 17η Μαρτίου ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας και ως ημέρας αργίας για τους Δήμους Δυτικής Μάνης Νομού Μεσσηνίας και Ανατολικής Μάνης Νομού Λακωνίας, με Προεδρικά Διατάγματα (ΦΕΚ Α’ – Αρ. Φύλλου 61/12-02-2010) που φέρει την υπογραφή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ειδικότερα το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 36 (3) «Καθιέρωση της 17ης Μαρτίου ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας και ως ημέρας αργίας για τον Δήμο Δυτικής Μάνης Νομού Μεσσηνίας» αναφέρει:

Άρθρο 1
Καθιερώνουμε την 17η Μαρτίου, επέτειο της έναρξης του ένοπλου αγώνα κατά των Τούρκων το έτος 1821, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας και ημέρα αργίας για τον Δήμο Δυτικής Μάνης Νομού Μεσσηνίας.

Άρθρο 2
Οι εκδηλώσεις του εορτασμού, οι οποίες θα γίνονται στον Δήμο Δυτικής Μάνης Νομού Μεσσηνίας, περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό σε όλο τον Δήμο από την 8η πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής και φωταγώγηση του δημοτικού καταστήματος και των λοιπών δημόσιων κτιρίων, από τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Άρθρο 3
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων καταρτίζεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Άρθρο 4
Η ισχύς του παρόντος διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στον Υπουργό Εσωτερικών αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

  Αθήνα, 12 Μαρτίου 2020
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ Β. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Οι Υπουργοί
Υφυπουργός Οικονομικών                       Εσωτερικών
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ          ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Όσον αφορά στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, η μόνη διαφορά στο Προεδρικό Διάταγμα είναι στο άρθρο 1, που προαναφέρεται. Εκεί, αντί για τον Δήμο Δυτικής Μάνης Νομού Μεσσηνίας, αναγράφεται “για τον Δήμο Ανατολικής Μάνης Νομού Λακωνίας“.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.