Καθησυχαστικός για το σεισμό της Μεθώνης ο Ευθ. Λέκκας

0

Καθησυχαστικός για τον ισχυρό σεισμό εντάσεως 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα (27/9/18) το μεσημέρι, στο θαλάσσιο χώρο. 12,3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μεθώνης. είναι ο Καθηγητής Γεωλογίας του Ε.Κ.Π.Α. και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας.

Ο σεισμός, εντάσεως 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα στις 1:22 μετά το μεσημέρι και είχε ως επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 12,3 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Μεθώνης και 38 χιλ. νοτιοδυτικά της Πύλου (245 χιλ. νοτιοδυτικά της Αθήνας και 458 χιλ. νότια νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης), προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους κυρίως της Δυτικής Μεσσηνίας.

Το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ,  Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας το μεσημέρι στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 “Δια ταύτα” και στο δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, είπε:

«Από τη σεισμική δόνηση ανησύχησαν προς στιγμή οι κάτοικοι, αλλά ούτως ή άλλως είναι συνηθισμένοι σε αυτή τη διαδικασία. Πρόκειται για μία σεισμική δόνηση η οποία εκδηλώθηκε πάνω στο Ελληνικό τόξο, εκεί δηλαδή που έχουμε υψηλή σεισμικότητα για αυτό και δεν ανησυχούμε, γιατί είναι ένας φυσιολογικός σεισμός για την περιοχή. Δεν είναι κάτι ακραίο και θεωρώ ότι θα έχουμε μία καλή συνέχεια. Βεβαίως και οι επιστήμονες του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και το ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Δεν ανησυχούμε, το ίδιο κάνουν και οι πολίτες που είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους φαινόμενα».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.