Καθαρισμός περιοχών της Αβίας από την “Καθαρή Μάνη”

0

Ο Σύλλογος “Καθαρή Μάνη” την Παρασκευή, 22 Μαΐου, στην Λαγκάδα, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγκάδας, και το Σάββατο, 23 Μαΐου, στην Σάντοβα, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Έγινε κοπή χόρτων και καθαρισμός της παραλίας και του παραλιακού δρόμου στην πανέμορφη Αβία, από τις Κιτριές έως την Παλαιόχωρα, καθώς και του χωριού Λαγκάδα.

Οι κάτοικοι με χαρά κι ενθουσιασμό συμμετείχαν στον ευπρεπισμό του χώρου τους, ενώ περαστικοί δήλωσαν ότι καθαρίζουν τακτικά γύρω από τις οικίες τους. Δυστυχώς η κατάσταση μέσα και γύρω από τους κάδους εξακολουθεί εδώ και δεκαετίες να μην είναι καλή. Ο Σύλλογος πιστεύοντας στην εφαρμογή των αρχών της Διαλογής στη Πηγή και της Κυκλικής Οικονομίας, έχει προτείνει και στην πρώην αλλά και στην νυν δημοτική αρχή να γίνει αρωγός στην εκπαίδευση των πολιτών όσον αφορά την ανακύκλωση, κομποστοποίηση, διαχείριση των προϊόντων κλάδευσης και ογκωδών απορριμμάτων κτλ που δυστυχώς ρίπτονται δίπλα στους κάδους.

Επιπλέον έχει προτείνει την απομάκρυνση των κάδων από κοινόχρηστους χώρους με προτεραιότητα τους χώρους δίπλα από ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχές (παραλίες, φαράγγια), κεντρικοί δρόμοι κτλ. Οι κάτοικοι θα μπορούσαν να βγάζουν την ανακύκλωση και τα υπόλοιπα απορρίμματα με εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Οι εθελοντές και τα τοπικά συμβούλια, καθώς και πολιτιστικοί σύλλογοι των οικισμών, θα μπορούσαν να εκπαιδεύουν και να επιτηρούν τακτικά την όλη διαδικασία υπό την επίβλεψη του δήμου.

Ευχαριστούμε θερμά τους προέδρους της Μ. Μαντίνειας κ. Κοζομπόλη, των Δολών κ. Φάσο και της Αβίας κ. Κωστέα, καθώς και τον επιχειρηματία κ. Κωστόπουλο Γεώργιο, ο οποίος μας χορήγησε δωρεάν γάντια και σακούλες. Ευχαριστούμε, επίσης, τον πρόεδρο της Λαγκάδας κ. Κισκήρα Γιάννη και την Νικόλ Ζαχαρέα, πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Λαγκάδας, για την ωραία πρωτοβουλία που πήραν και μας προσκάλεσαν στον καθαρισμό του χωριού τους.

Τέλος, για άλλη μια φορά χαιρόμαστε για την παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας (Ιουλία Πετροπουλέα, Ευάγγελος Κατσουλέας, Χρίστος Κισκήρας) και του κ. Γιώργου Χοντζέα απ’ το τοπικό συμβούλιο Στούπας Νεοχωρίου, οι οποίοι ως Ενεργοί Δημότες δείχνουν τον δρόμο της έμπρακτης συμμετοχής όλων μας στα κοινά προβλήματα του τόπου.

Σοφία Χριστοφιλοπούλου
Ιατρός παθολόγος phD
Πρόεδρος του Συλλόγου “Καθαρή Μάνη”

μοιραστειτε το:

Comments are closed.