Καθαρισμός και σήμανση μονοπατιών στην Περιφέρεια

0

Ο καθαρισμός και η σήμανση μονοπατιών σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έτσι ώστε να ενισχυθεί ο εναλλακτικός τουρισμός σε αυτήν, αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα Πέμπτη (7 Νοεμβρίου), στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον πρόεδρο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚοινΣΕπ) “Μαίναλον ”, Ιωάννη Λαγό.

Όπως είναι γνωστό, η ΚοινΣΕπ “Μαίναλον” έχει ως σκοπό την προβολή και την εύρυθμη λειτουργία του Menalon Trail (Μονοπάτι του Μαινάλου), του πρώτου πιστοποιημένου με τις προδιαγραφές της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπόρων μονοπατιού στην Ελλάδα.

Στη σημερινή συνάντηση, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τη συνεργασία της Περιφέρειας με την εν λόγω ΚοινΣΕπ προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης και σωστής διαχείρισης του πλήθους των μονοπατιών στους πέντε νομούς, τα οποία θα πρέπει προηγουμένως να καθαριστούν και να σημανθούν. Σύντομα δε θα υπάρξει και νέα συνάντηση του περιφερειάρχη με τον κ. Λαγό, προκειμένου να εξεταστεί αναλυτικά η προαναφερόμενη προοπτική και το περαιτέρω άνοιγμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον εναλλακτικό τουρισμό.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.