Καθαρή νίκη για τη Ν.Δ. με δεύτερο ισχυρό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ

0

Καθαρή νίκη με αυτοδυναμία για τη “Νέα Δημοκρατία” στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί πλέον την ισχυρή δύναμη του διπολισμού, ο οποίος είναι ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά της αναμέτρησης, καθώς και η εξακομματική Βουλή.

Ακόμα σημαντικό στοιχεία των εκλογών είναι η πτώση της “Χρυσής Αυγής” από την τρίτη θέση και η αδυναμία εισόδου της στη Βουλή, σε αντίθεση με το (συγγενές του) κόμμα της “Ελληνικής Λύσης», που με την πρώτη εμφάνισή της στο πολιτικό σκηνικό εισέρχεται στο εθνικό κοινοβούλιο. Σημαντική και η επιτυχία του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη “ΜέΡΑ25” να περάσει με άνεση το κατώφλι του 3% και να μπει στην Βουλή με την πρώτη κάθοδό του στον πολιτικό στίβο.

Στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής, ακολουθεί το ΚΚΕ στην 4η θέση, η
“Ελληνική Λύση” και το “ΜέΡΑ25”

Εκτός Βουλή θα είναι οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” και “Ποτάμι” που δεν “κατέβηκαν” στις εκλογές, όπως η “Χρυσή Αυγή” και η “Ένωση Κεντρώων”, το ποσοστά της οποίας κατρακύλησαν.

Σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, σε επίπεδο επικράτειας, η Ν.Δ. αύξησε το ποσοστό της κατά 12 περίπου ποσοστιαίες μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τη δύναμή του κατά 4 περίπου ποσοστιαίες μονάδες. Ανακουφισμένο και το Κίνημα Αλλαγής που από 6,29% τον Σεπτέμβριο του 2015, φαίνεται να ξεπερνά το 8%, ενώ το ΚΚΕ κρατάει, με μια πολύ μικρή κάμψη, τη δύναμή του, η οποία το 2015 ήταν 5,55%.

Δείτε εδώ LIVE τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών στην επικράτεια

Δείτε εδώ LIVE τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών ανά εκλογική περιφέρεια

μοιραστειτε το:

Comments are closed.