Κέντρο Κοινότητας στη Μεσσήνη

0

Μία νέα δομή, ξεκίνησε τη λειτουργία του σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου, στο Δήμο Μεσσήνης, στα πλαίσια των διευρυμένων κοινωνικών υπηρεσιών Ν. Μεσσηνίας.

Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας Ν. Μεσσηνίας, μια δομή που σχεδιάστηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 -2020», με στόχο την κοινωνική ένταξη, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την καταπολέμηση της φτώχειας.

Το πεδίο δράσης της συγκεκριμένης δομής κινείται σε τρεις βασικούς άξονες: Υποδοχή – καταγραφή – ενημέρωση – εξυπηρέτηση – υποστήριξη των πολιτών, σε συνεργασία και διασύνδεση με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας που αναπτύσσονται είτε στην περιοχή είτε στην περιφέρεια, είτε σε εθνικό επίπεδο. Θα παρέχονται υπηρεσίες που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων και την ένταξη στην αγορά εργασίας.

Κατά την ημέρα έναρξης της υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Ν. Μεσσηνίας, Μαρία Χαριζοπούλου, Ψυχολόγο και Σταματία Ταπανά Κοινωνική Λειτουργό, στους παιδικούς  σταθμούς και το, Κ.Α.Π.Η του Δήμου Μεσσήνης, καθώς και παραπομπές σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου.

Η Κινητή Μονάδα του Κέντρου Κοινότητας Ν. Μεσσηνίας αποτελείται από μια Κοινωνική Λειτουργό και μια Ψυχολόγο και παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο Μεσσήνης σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Το Σεπτέμβριο οι ημερομηνίες έχουν ως ακολούθως: Τρίτη 11/09/2018 &Δευτέρα 24/09/2018 με ωράριο εξυπηρέτησης 09:00-13:00.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.