Ικανοποίηση στη “Νέα Πελοπόννησο” για τα έργα στην Τριφυλία

0

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε ως “Νέα Πελοπόννησος” πως προχωρούν πολλά ζητήματα της Τριφυλίας.

α) Ο δρόμος Πλατάνια – Νέδα προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε και θα βοηθήσει τουριστικά και στην κατεύθυνση του εναλλακτικού τουρισμού την Τριφυλία.
β) Μετά την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών του προσήνεμου μώλου της Κυπαρισσίας, προχωρούν οι εναπομείνασες τυπικές διαδικασίες υπογραφών, της Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Τριφυλίας και Λιμενικού Ταμείου, για την έναρξη των παρεμβάσεων της Β΄ φάσης του λιμανιού της Κυπαρισσίας.

Το έργο της Β´ φάσης του λιμανιού της Κυπαρισσίας, που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά ολάκερη την Τριφυλία, είχε δρομολογηθεί από την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, είχαν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες τεχνικές μελέτες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και με την ευκαιρία της έκτακτης ανάγκης λόγω Ζορμπά, προχώρησαν και ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια εγκαίρως όλες οι διαδικασίες χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου.

Η τυπική υπογραφή για την προγραμματική σύμβαση, έγινε χθες, από τη νέα Περιφερειακή Αρχή και τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας.

Ελπίζουμε να γίνει κατανοητό στη νέα Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, πως τα έργα είναι των πολιτών και η συμβολή της Περιφέρειας στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών είναι σημαντική, και να ακολουθήσει τα δικά μας βήματα συνεργασίας με τις Δημοτικές Αρχές.

Οι ανάγκες των πολιτών, η κοινωνική συνοχή και η ευημερία πρέπει να κυριαρχεί κάθε άλλης σκέψης και αποτελεί ύψιστο καθήκον της αυτοδιοίκησης.

Καλαμάτα 6 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας
Υπεύθυνη Μεσσηνίας της “Νέας Πελοποννήσου”

μοιραστειτε το:

Comments are closed.