“Θλίψη” Νίκα για το επίπεδο Υγείας – Πρόνοιας στην Περιφέρεια

0

Στο πλαίσιο των ανοιχτών εκδηλώσεων του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο», ο επικεφαλής του Παναγιώτης Νίκα, βρέθηκε χθες (Πέμπτη 18/04) στην Κόρινθο.

Σε ομιλία του, ο Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι η μέριμνα σε θέματα Υγείας και Πρόνοιας αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι προσπάθειες βελτίωσης της ζωής σε όλες τις κοινωνικές τάξεις είναι χρέος του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέφερε:

«Θλίβομαι, γιατί σε επίπεδο Περιφέρειας, η Υγεία και η Πρόνοια δεν έχουν θέση». Τα άτομα με αναπηρία είναι μέλη της κοινωνίας μας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ίδια για όλους και η Περιφέρεια έχει την υποχρέωση της πρόληψης για τα άτομα με αναπηρία. Η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το συγκεκριμένο θέμα είναι ζήτημα της Περιφέρειας:
Το επίπεδο εκπαίδευσης
Η αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία
Η επαγγελματική αποκατάσταση
Οι προσβάσιμοι δρόμοι & τα δημόσια κτίρια
Οι ειδικοί αθλητικοί χώροι

Σε άλλα βασικά ακόμη σημεία της ομιλίας του ο κ. Νίκα ανέφερε:

Οι δυσίατες ασθένειες και συγκεκριμένα, τα καρκινώματα, το Alzheimer κ.α καθημερινά αυξάνονται. Ως Περιφέρεια, οφείλουμε να χρηματοδοτήσουμε τους αντίστοιχους συλλόγους, αλλά και τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν. Η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων είναι ικανή να ενισχύσει και αυτόν τον τομέα.

Ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας & των Αγροτικών Ιατρείων είναι θέματα της Περιφέρειας, οι σοβαρές ελλείψεις του νοσοκομείου Κορίνθου είναι θέμα, που για την επίλυσή του θα πρέπει να βοηθήσει  η Περιφέρεια.

Το εθνικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας μπορεί να λυθεί με την απαραίτητη στήριξη στις πολύτεκνες οικογένειες.

Ο εκφοβισμός και η κακοποίηση των γυναικών είναι μείζον ζήτημα και δυστυχώς η Περιφέρεια δεν έχει δομές για την υποστήριξη αυτών των γυναικών.

Οι υπερήλικες έχουν δικαίωμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και οφείλουμε να παρέμβουμε σε αυτό.

Η ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων και η ενθάρρυνσή τους είναι κύριο μέλημά μας.

«Δεν έχει γίνει καμία προγραμματική σύμβαση για κοινωνικά ζητήματα. Για την “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο” θα είναι προτεραιότητά μας. Είναι ευθύνη και χρέος μας να προστατεύσουμε κάθε συμπολίτη μας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.