Θετικός απολογισμός για το “Άρτος – Οίνος – Έλαιον”

0

Έκλεισε τις πύλες της, την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018, η -4ημερης διάρκειας- 7η αγροτική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας “Άρτος – Οίνος – Έλαιον”, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, με θετικό απολογισμό, σύμφωνα με τον διοργανωτή, τον Δήμο Καλαμάτας.

artos_18 eg

Από τα εγκαίνια της έκθεσης, την Παρασκευή 3/8/2018

Οι εκθέτες δεν ήταν μόνο τοπικοί παραγωγοί, αλλά ήλθαν στην Καλαμάτα από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, ακόμη και από την Αττική και την Κρήτη. 42 συνολικά εκθέτες πρόβαλαν τα προϊόντα τους σε 54 περίπτερα.

Την έκθεση, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν πολλοί Καλαματιανοί, αλλά και επισκέπτες της περιοχής. Την τοπική γαστρονομία και τις εξαίρετες πρώτες ύλες της Μεσσηνίας ανέδειξαν 5 σεφ, οι οποίοι έλαβαν μέρος εθελοντικά, μαγειρεύοντας για το κοινό. Ήταν οι σεφ Ντίνα Νικολάου και Δημήτρης Πυλιώτης, καθώς και οι executive chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Μιχάλης Αγγελόπουλος, Μιχάλης Σουρίλας και Μαρίνος Κουμουνδούρος.

artos_18 mage

Την τοπική γαστρονομία ανέδειξαν 5 σεφ, οι οποίοι μαγείρεψαν για το κοινό

Πέραν αυτών, όσοι επισκέφθηκαν την έκθεση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, με την παρουσία και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας τόσο το βράδυ της Παρασκευής κατά τα εγκαίνια, όσο και το βράδυ του Σαββάτου, όταν παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα στο χώρο της λίμνης του Πάρκου.

artos_18 koul

Τα υλικά και τις διαδικασίες παρασκευής φαγητών της παραδοσιακής – μεσογειακής κουζίνας στη μεσσηνιακή της εκδοχή, είχαν την ευκαιρία οι επισκέπτες της Έκθεσης να δουν από κοντά, παρακολουθώντας τα μέλη των Συλλόγων να ετοιμάζουν πέτουλες, πιτούλες της γιαγιάς, μελομπουκιές, λαλάγγια Μάνης, πίτες γάμου, μουσταλευριά, κάθε είδους λιχουδιές με αγκινάρα, ρυζογλυκό, ρυζόπιτες, κορκοφίκι με γάλα κατσικίσιο και πολλά άλλα.

Τις νοστιμιές ετοίμασαν οι κυρίες από τα Φρουτζοκρέμμυδα και από τους Συλλόγους Νερομύλου, Μικρής Μαντίνειας, Βέργας, Σπερχογείας, Άριος, Μικρομάνης, ενώ τα μέλη του Συλλόγου των Νεδουσαίων τραγούδησαν. Επίσης, τραγούδησε και έπαιξε φλογέρα ο Κώστας Ψυχογιός.

artos_18 m

Επίσης, νοικοκυρές του Νερόμυλου έδειξαν στον κόσμο τη διαδικασία για να βγει το νήμα και να υφανθούν στον αργαλειό τα υφάσματα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.