Θα συνδράμει οικονομικά αδύνατους μαθητές ο Δήμος Μεσσήνης

0

Για την πορεία της ς διδασκαλίας των μαθητών ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος σε επικοινωνία που είχε με τους διευθυντές των 6 Γυμνασίων και των 4 Λυκείων του Δήμου.

Ο δήμαρχος ενημερώθηκε ότι έχει ξεκινήσει η ηλεκτρονική εκπαίδευση των μαθητών Λυκείου και σταδιακά αυτή την εβδομάδα ξεκινά και διδασκαλία για τους μαθητές των Γυμνασίων. Όπως διαπιστώθηκε από τις προετοιμασίες όλο αυτό το διάστημα, υπάρχει αδυναμία σύνδεσης στο ίντερνετ για ορισμένους μαθητές, είτε γιατί δεν έχουν ηλεκτρονικές συσκευές, είτε γιατί δεν έχουν την απαιτούμενη ταχύτητα σύνδεσης. Ο κ. Αθανασόπουλος έλαβε τα αιτήματα των διευθυντών και η Δημοτική Αρχή θα προβεί άμεσα με δημοτική δαπάνη, στην αγορά φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (τάμπλετ) και καρτών δικτύου για σύνδεση στο διαδίκτυο.

Με τον τρόπο αυτό θα ξεπεραστεί ένα ακόμα εμπόδιο στην ηλεκτρονική διδασκαλία των μαθητών. «Η Δημοτική Αρχή στέκεται έμπρακτα αρωγός σε κάθε οικογένεια που αδυνατεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και σε κάθε μαθητή ώστε να έχουν όλοι ισότιμη πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.