Θα ασχοληθεί κανείς με τις παρανομίες στην Πύλο;

0

Έχουμε δει κι αλλού λίγο – πολύ αντίστοιχες εικόνες, αλλά αυτό που αντικρίσαμε περιμετρικά της ιστορικής και όμορφης (κεντρική) πλατείας Τριών Ναυάρχων της Πύλου, αλλά και σε πεζοδρόμιά της, μάλλον τα ξεπερνάει. Έχουν καταληφθεί τμήματα του οδοστρώματος, προφανώς για να μη χαλάει η μόστρα των καταστημάτων, είτε με ζαρντινιέρες, είτε με πλαστικά κολονάκια, είτε με άλλα αντικείμενα, ενώ πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων!

Οι φωτογραφίες και τα έγγραφα επιβεβαιώνουν τα καταγγελλόμενα από κατοίκους της Πύλου.

Να πώς έχει μετατραπεί η περιμετρική οδός της πλατείας Τριών Ναυάρχων της Πύλου

Και παρότι από το Μάρτη του 2017, σύμφωνα με έγγραφο της Αστυνομίας, έχει ζητηθεί από το Δήμο Πύλου Νέστορος να διερευνηθούν καταγγελίες, αν έχουν χορηγηθεί σχετικές άδειες, ο Δήμος κωφεύει. Γιατί άραγε;

Το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου σε κατεπείγον έγγραφό του προς τον Δήμο με ημερομηνία 30/3/2017 ανέφερε:

«Σας γνωρίζουμε ότι στην υπηρεσία μας έχουν περιέλθει ανώνυμες καταγγελίες ότι οι ζαρντινιέρες με φυτά πέριξ της πλατείας Τριών Ναυάρχων Πύλου φαίνεται να έχουν τοποθετηθεί στο δημόσιο οδόστρωμα χωρίς σχετική άδεια αρμόδιας αρχής.

Παρακαλούμε όπως το συντομότερο δυνατόν αποστείλετε στην υπηρεσία μας αντίγραφο σχετικής άδειας ή απόφαση τοποθέτησης του δήμου σας προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα ή όχι των καταγγελλομένων».

Κι επειδή ο Δήμος Πύλου Νέστορος κώφευσε, το Αστυνομικό Τμήμα επανήλθε στο θέμα και σε νέο έγγραφό του, το οποίο μάλιστα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, ανέφερε:

«Σε συνέχεια ανωτέρω (α) σχετικής με την οποία σας έχουμε γνωρίσει ότι στην υπηρεσία μας έχουν περιέλθει οι ανώνυμες καταγγελίες ότι οι ζαρντινιέρες με φυτά πέριξ της πλατείας Τριών Ναυάρχων Πύλου φαίνεται να έχουν τοποθετηθεί στο δημόσιο οδόστρωμα χωρίς σχετική άδεια αρμόδιας αρχής. Σας ενημερώνουμε ότι καταγγέλθηκε ομοίως ανωνύμως στην υπηρεσία μας πως οι πλαστικές κολώνες που έχουν τοποθετηθεί έναντι της πλατείας και ο Ναυάρχων Πύλου στερούνται άδειας τοποθετήσεως αρμόδιας αρχής.

Παρακαλούμε όπως το συντομότερο δυνατόν αποστείλετε στην υπηρεσία μας αντίγραφο σχετικής άδειας ή απόφαση τοποθέτησης του δήμου σας τόσο για τις ζαρντινιέρες με φυτά όσο και για τα πλαστικά κολωνάκια προκειμένου να διενεργηθεί να διερευνηθεί η βασιμότητα ή όχι των καταγγελλομένων».

Και το…. φυτώριο στο δρόμο, στο κέντρο της Πύλου

Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση, αν και πέρασαν δύο χρόνια, δεν έχει αλλάξει. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που μας απέστειλαν άνθρωποι από την Πύλο για να καταγγείλουν την κατάσταση, η οποία έχει παγιωθεί και οι ζαρντινιέρες με τα φυτά εξακολουθούν να καταλαμβάνουν παρανόμως το οδόστρωμα και οι πλαστικές κολώνες να βρίσκονται εκεί, όπως άλλωστε και διάφορα άλλα αντικείμενα, για παράδειγμα το «κινητό» παγωτατζίδικο.

Και κάτι ακόμα που μας καταγγέλθηκε από την Πύλο, είναι η κατάληψη και των πεζοδρομίων από αυτοκίνητα, όπως απεικονίζεται η κατάσταση στη φωτό που ακολουθεί.

Υπάρχει περίπτωση να συγκινηθεί κανείς αρμόδιος, ή έχουν βολευτεί κάποιοι με το «δε βαριέσαι».
Θα πρέπει επιτέλους να τηρηθεί η νομιμότητα, ή όχι; Εκτός κι αν ο Δήμος έχει επιτρέψει την όλη κατάσταση και κάνει τον… Κινέζο.

Γ. Ξ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.