Θέλησε να “βγάλει λάδι” τον συνδυασμό του Δ. Κουκούτση

0
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Κατ’ επανάληψη τοποθετήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, στα περι της (μη) συνεργασίας του με τον Δημήτρη Κουκούτση, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος μετά την καταδίκη του δημοτικού συμβούλου και πρώην βουλευτή της “Χρυσής Αυγής”. Αλλά και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τοποθετούμενος (τη δεύτερη φορά) για το θέμα του Δ. Κουκούτση και της “Χρυσής Αυγής”,  θέλησε να “βγάλει λάδι” τον συνδυασμό «Καλαμάτα – Πόλη Ενωμένη», επικεφαλής του οποίου είναι ο καταδικασθείς πρώην βουλευτής της “Χρυσής Αυγής”, την ίδια στιγμή που ο σύμβουλός του, Γιάννης Δούβας, ανεξαρτητοποιόταν.

“Όταν έγραψα για τα φασιστοειδή, προφανώς δεν αναφερόμουν στο συνδυασμό του Δημήτρη Κουκούτση και στους ψηφοφόρους του” ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος για να “διευκρινίσει” ότι “ο συνδυασμός δεν υποστηρίχθηκε από τη Χρυσή Αυγή”, και να προσθέσει πως με τον όρο φασιστοειδή αναφερόταν “σε αυτούς που καταδικάστηκαν και που σε πανελλαδικό επίπεδο σκοτώνουν, εκβιάζουν, χειροδικούν, επενδύουν δηλαδή στο μίσος και την τρομοκρατία”!

Συγκεκριμένα η σχετική αναφορά του δημάρχου Καλαμάτας έχει ως εξής:

“Για το θέμα έχω τοποθετηθεί πολλές φορές τις προηγούμενες μέρες με γραπτές μου δηλώσεις ξεκάθαρα, δίχως περιθώρια παρερμηνειών για την ιστορική απόφαση της δικαιοσύνης. Στις δηλώσεις μου αυτές εμμένω όπως αντιλαμβάνεστε. Τώρα, πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν. Ποιος είμαι και το τι πιστεύω είναι γνωστό σε όλους. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια λειτουργώ πάντα με σκεπτικισμό, ρεαλισμό και σεβασμό στον άνθρωπο. Αυτό δεν μπορεί να μου το αμφισβητήσει ποτέ κανείς. Και δύο πράγματα ακόμα. 

1ον) Όταν έγραψα για τα φασιστοειδή, προφανώς δεν αναφερόμουν στο συνδυασμό του Δημήτρη Κουκούτση και στους ψηφοφόρους του, ο οποίος συνδυασμός δεν υποστηρίχθηκε από τη Χρυσή Αυγή, αλλά σε αυτούς που καταδικάστηκαν και που σε πανελλαδικό επίπεδο σκοτώνουν, εκβιάζουν, χειροδικούν, επενδύουν δηλαδή στο μίσος και την τρομοκρατία. Και

2ον) Είναι ξεκάθαρο ότι ο δήμος λειτουργούσε, λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί δημοκρατικά, σεβόμενος μέχρι κεραίας τους νόμους τους κανόνες, αλλά και το ρόλο που η πολιτεία μας έχει δώσει. Κατά τα άλλα σε αυτά που αναφέρθηκαν στο αν ο δήμαρχος είναι ακροδεξιός ή όχι, σε αυτά αρνούμαι καν να απαντήσω”.

  • Διαβάστε άλλα ρεπορτάζ για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας εδώ και εδώ.

Γ. Ξ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.