Η HELMEPA συντονίζει τον παγκόσμιο εθελοντικό καθαρισμό ακτών

0

Η HELMEPA είναι για ακόμα μία χρονιά ο επίσημος συντονιστής στην Ελλάδα του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2019 του Ocean Conservancy, που έχει προγραμματιστεί από 14 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου 2019.

Στα 34 χρόνια λειτουργίας του θεσμού, πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πάρει μέρος στoν Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών, το μεγαλύτεροεθελοντικό γεγονός του είδους του στον κόσμο και έχουν συλλεχθεί πάνω από 100.000 τόνοι απορριμμάτων!

Ως συντονιστές προτρέπουν όλους, μικρούς και μεγάλους, να συμμετάσχουν, οργανώνοντας τον καθαρισμό μιας κοντινής παραλίας, όχθης ποταμού/λίμνης ή τμήματος του βυθού. Ήδη 900 εθελοντές έχουν δηλώσει συμμετοχή οργανώνοντας 30 δράσεις καθαρισμού σε όλη την Ελλάδα.

Η διαδικασία είναι απλή. Αρχικά πρέπει να συμπληρώσετε τη δήλωση συμμετοχής και έπειτα εμείς θα σας καθοδηγήσουν από την HELMEPA και θα σας στείλουν δελτίο καταγραφής απορριμμάτων μαζί με την ηλεκτρονική αφίσα της εκστρατείας για να απευθύνετε, εάν θέλετε, ένα ευρύτερο κάλεσμα στην τοπική κοινότητα ή το χώρο εργασίας σας.

«Στείλτε μας ενημέρωση για τη δράση σας και φωτογραφίες μετά τον καθαρισμό και θα τα προβάλλουμε και από τη σελίδα μας στο Facebook!», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η HELMEPA

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της HELMEPA ή να επικοινωνήσετε μαζί μας, email environment@helmepa.gr, τηλ 2109343088.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.