Η 2η Συνάντηση Εργασίας για την “Ανάταξη του Ταΰγετου”

0

Η 2η Συνάντηση Εργασίας για την “Ανάταξη του Ταΰγετου”, μετά την ημερίδα που είχε προηγηθεί στις 13-10-2019 στο «Τουριστικό Ταϋγέτου», με πρωτοβουλία του Τμήματος Τουρισμού – Πολιτισμού του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25-11-2019.

Στις συναντήσεις αυτές, στις οποίες συμμετέχουν οι επιχειρηματίες, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής, τίθεται ο προβληματισμός για το μέλλον του Ορεινού Όγκου. Παράλληλα γίνονται προτάσεις για την ανάδειξη των δυνατών σημείων της περιοχής, την ενδυνάμωση των μειονοτικών σημείων αντίστοιχα, ενώ οι άξονες που προσεγγίζονται ως κορυφαίοι είναι:

  • Οι παραδοσιακοί οικισμοί
  • Το φυσικό περιβαντολογικό απόθεμα
  • Η ντόπια πρωτογενή παραγωγή
  • Ο ιστορικός και θρησκευτικός πλούτος
  • Τα δίκτυα των μονοπατιών

Στη 2η αυτή Συνάντηση ορίστηκε η 3μελής Συντονιστική Ομάδα που θα οργανώνει τις μελλοντικές συναντήσεις για την εξέλιξη του εγχειρήματος, αποτελούμενη από τους:

(α) Αντωνόπουλο Μιχάλη – Πρόεδρο Τ.Κ. Λαδά
(β) Καζάκο Αντώνη – Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγονία
(γ) Χελά Παναγιώτη – Επαγγελματία στην Αρτεμισία

Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 16 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού κτιρίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (Χρ. Κουμάντου 6 & Αριστομένους, στις 6 το απόγευμα, με θέμα τη δημιουργία του οργάνου και τον τρόπο εκλογής και λειτουργίας του.

Το Συντονιστικό όργανο θα αναλάβει ουσιαστικά να στηρίξει το μέλλον ενός βιώσιμου Ταΰγετου, αλλά και να οργανώσει τη μεγάλη συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχουν οι κρατικοί & αυτοδιοικητικοί φορείς, για την εκπόνηση του Χωρικού Σχεδίου Ανάταξης του Ταϋγέτου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.