Η υποδοχή της Εικόνας της Βουλκανιώτισσας στη Μεσσήνη

0

Η πόλη της Μεσσήνης υποδέχθηκε σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου 2020, στις 10 το πρωί, την Εικόνα της Παναγίας από το Μοναστήρι του Βουλκάνου.

Φέτος, λόγω των επιβαλλόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, δεν πραγματοποιήθηκε λιτάνευση κατά την κάθοδο της Εικόνας -όπως δεν θα γίνει και κατά την άνοδο της. Η δε υποδοχή της δεν έγινε, όπως τις προηγούμενες χρονιές, στην είσοδο της Μεσσήνης, στο ναΐδριο της Αγίας Παρασκευής, αλλά στο Πρόπυλο του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής του Μετοχίου, στην Πανηγυρίστρα της Μεσσήνης.

Το Ιερό Κειμήλιο που υποδέχθηκαν με ευλάβεια ο Ιερός Κλήρος, οι τοπικές αρχές και ο λαός με επικεφαλείς τους Σεβ. Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, εναποτέθηκε στο Μετοχιακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής για οκταήμερο προσκύνημα.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους πιστούς επικαλέσθηκε την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου για τις δύσκολες μέρες που διανύει ο λαός, αλλά και η πατρίδα μας. Συνάμα αναφέρθηκε στην υγειονομική κρίση, ζητώντας πιστή τήρηση των μέτρων πρόληψης και σημείωσε ότι με ενότητα και χωρίς ατομισμό θα μπορέσουμε να εξέλθουμε σύντομα από τις όποιες δοκιμασίες.

Προ της υποδοχής στον Μετοχιακό Ιερό Ναό, τελέσθηκε ο Όρθρος, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Ιερά Παράκληση στην Παναγία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή Ιερέων.

Στην υποδοχή και τις άλλες θρησκευτικές εκδηλώσεις, παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, οι Αντιπεριφερειάρχες Ευστ. Αναστασόπουλος και Ανδρ. Τσουκαλάς, οι Δήμαρχοι Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος και Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, εκτός από την ακύρωση των λιτανεύσεων, οι υπόλοιπες λατρευτικές εκδηλώσεις, οι Ιερές Ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες θα γίνουν κανονικά τόσο στον Ιερά Μονή Βουλκάνου όσο και στο Μετόχι της Μονής της Μεσσήνης, στην Πανηγυρίστρα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.