Η τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του Γενικού της ΕΛ.ΑΣ Δυτικής Ελλάδας

0

Η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (14-11-2018) στο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, ανέλαβε, στο πλαίσιο μιας λιτής τελετής, τα καθήκοντα του από τον απερχόμενο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος και νυν Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, Ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζακλής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Ταξίαρχος Δημήτριος Παπαευθυμίου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Βασίλειος Τσούρας, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας, Πύραρχος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Παπανικολάου και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Νταλαχάνης.

Επιπλέον, παρέστησαν ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, οι αστυνομικοί και το πολιτικό προσωπικό των Επιτελείων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Επίσης, την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας και Πρώην Χωροφυλακής Νομού Αχαΐας, Κωνσταντίνος Βοργιάς, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Αστυνομίας Πόλεων Πατρών και Ελληνικής Αστυνομίας «Ο Άγιος Μηνάς», Υποστράτηγος ε.α. Αθανάσιος Παπαδόπουλος και Αντιστράτηγος ε.α. Ευσταθία Γιαννιά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Δυτικής Ελλάδος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ανδρέας Πλέσσιας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Αρχιφύλακας Χαράλαμπος Τσιτσίκας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Νικόλαος Μητρόπουλος και ο Αρμόδιος Δημοσίων Σχέσεων του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Αρχιφύλακας Σπυρίδων Φώτογλου.

stefanopoulos tel-1

Στην ομιλία του, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής :

«Όλα αυτά τα χρόνια, από όποια θέση μου ανατέθηκε, προσπάθησα να υπηρετήσω το θεσμό της δημοκρατίας και να συμβάλω στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών.

Πάντοτε πίστευα ότι η απονομή βαθμών αποτελεί πρωτίστως ευθύνη και υποχρέωση στον κάτοχό τους Αξιωματικό και δευτερευόντως χαρά ή δικαίωση για αυτόν.

Ευχαριστώ τη φυσική Ηγεσία για την τιμή που μου έκανε, καθώς και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου τις θέσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου.

Αυτή η τιμή δεν θα είχε πραγματωθεί στο πρόσωπό μου εάν δεν υπήρχατε εσείς. Θα ήθελα λοιπόν να σας εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου για την πολύτιμη βοήθειά σας. Ο νέος Γενικός Περιφερειακός αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς υπηρετεί πολλά χρόνια στην Δυτική Ελλάδα, γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής και είμαι βέβαιος ότι θα αποκτήσετε μια απόλυτα αρμονική συνεργασία μαζί του.

Σας καλώ να τον στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις σε κάθε προσπάθειά του. Η αστυνομία έχει συνέχεια δεν αγκιστρώνεται σε πρόσωπα η ζωή έχει συνέχεια και όλοι πρέπει πάντοτε να λειτουργούμε με ανιδιοτέλεια για το κοινό καλό».

Ακολούθως, ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα ότι η Υπηρεσία, μετά από τις πρόσφατες έκτακτες κρίσεις του Σώματος μου εμπιστεύθηκε την θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντού Δυτικής Ελλάδος.

Η τιμή αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί παραλαμβάνω τη σκυτάλη από έναν ιδιαίτερα άξιο και επιτυχημένο Γενικό, τον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Στεφανόπουλος».

Παράλληλα, χαιρετισμό απηύθυναν οι Πρόεδροι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων και των Ενώσεων Αποστράτων, οι οποίοι ευχήθηκαν υγεία και δύναμη στο νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, ενώ εξήραν την άριστη συνεργασία που είχαν με τον προκάτοχό του.

Κατά την λήξη της λιτής τελετής, ο πρώτος βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Παπανικολάου εκπροσωπώντας όλο το προσωπικό του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, προσέφερε ένα συμβολικό δώρο στον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.