Η σύνδεση του ελαιόλαδου και με τον τουρισμό

0

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Διημερίδα με αφορμή την “Παγκόσμια ημέρα ελιάς και ελαιόλαδου”, που έχει καθιερώσει το “Διεθνές Συμβουλίου Ελαιοκομίας”, θα διεξαχθεί στον Δήμο Πύλου Νέστορος, στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2018.

Η πρώτη ημέρα της διημερίδας, την Παρασκευή 12/10/ θα διεξαχθεί στη Χώρα. Θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του κινηματογράφου REX με ώρα έναρξης τις 5:30 το απόγευμα. Την επομένη η ημερίδα θα ολοκληρωθεί σε συνεδριακή σε αίθουσα του Navarino Dunes, Costa Navarino με ώρα έναρξης τις 09:30 το πρωί.

Οι εισηγήσεις που θα γίνουν από ειδικούς επιστήμονες, θα αναφέρονται στα εξής θέματα:

  • Ελαιοτουρισμός και η σύνδεση του ελαιόλαδου με άλλες μορφές τουρισμού
  • Ανάδειξη του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στη γαστρονομία και η σύνδεσή του με τον γαστρονομικό τουρισμό
  • Δημοτικές δράσεις για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της ελιάς

Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές και απευθύνονται στους άμεσα ενδιαφερομένους, όπως παραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, επαγγελματίες ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων εστίασης, επαγγελματίες γεωτεχνικών επιστημών και επιστημών τροφίμων, καθώς και σε αιρετούς στην τοπική αυτοδιοίκηση, στελέχη ελαιοκομικών φορέων, αλλά και σε οποιουσδήποτε άλλους ενδιαφερομένους.

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Καφαντάρης Δημήτριος, σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Για ακόμα μία φορά διοργανώνουμε μια σημαντική διημερίδα που στόχο έχει την ανάπτυξη επιστημονικής θεματολογίας με κύριο πρωταγωνιστή τον πράσινο χρυσό της Μεσσηνίας, το ελαιόλαδο. Σε αυτή την συνάντηση θα έχουμε την τιμή να έχουμε κοντά μας εξέχουσες προσωπικότητες που χρόνια τώρα ειδικεύονται στην μελέτη της ελιάς και του ελαιόλαδου. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των δημοτών και η ανταλλαγή γνώσης πάνω σε αυτό το ξεχωριστό προϊόν που παράγει ο τόπος μας».

Η διημερίδα, που τελεί υπό την αιγίδα του “Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας”, διοργανώνεται από τον Δήμο Πύλου Νέστορος σε συνεργασία με το “Ίδρυμα καπεταν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και την υποστήριξη του Δικτύου Πόλεων “Βιώσιμη Πόλη”, του “Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων” και της ομάδας παραγωγών Ελαιόλαδου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης “Νηλέας”

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 27230 28353 (Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου) και 27233 60211 (Δήμος Πύλου-Νέστορος)

μοιραστειτε το:

Comments are closed.