Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Πάτρα – Τσακώνα

0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν σήμερα Τετάρτη (26/2/2020) το μεσημέρι επί της εθνικής οδού, στο ύψος του Βουπρασίου της Ηλείας, τα μέλη του πανηλειακού συμβουλίου αιρετών, κατά την οποία οι συμμετέχοντες ζήτησαν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου και την επέκτασή του προς την Ολυμπία και την Τσακώνα, χωρίς διόδια.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και συνδικαλιστικών οργανώσεων από την Ηλεία, την Αχαΐα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και πολλοί κάτοικοι από περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου.

Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, σε δηλώσεις του για το έργο του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου τόνισε πως «δεν υπάρχει άλλο περιθώριο, πρέπει να συνεχιστεί, για αυτό και απαιτούμε χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση με δημόσια δαπάνη, χωρίς διόδια».

Ακόμη, ο κ. Αντωνακόπουλος σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να ανεχτούμε να κηδεύουμε νέους ανθρώπους, θύματα των τροχαίων», προανήγγειλε δε νέες κινητοποιήσεις για το έργο του αυτοκινητόδρομου.

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στην ομιλία του επισήμανε ότι «ο δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια, χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος, έπρεπε να είχε γίνει χθες και να είχε αποδοθεί για χρήση, χωρίς διόδια. Αυτός ο αγώνας θα έχει συνέχεια. Δεν τελειώνουμε σήμερα. Θα τελειώσουμε όταν ο δρόμος θα είναι πραγματικότητα».

Εξάλλου, με αφορμή την κινητοποίηση, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε: «Για άλλη μία φορά εκφράζουμε την απαίτησή μας για κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, το ταχύτερο», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «ειδικά σήμερα, στέλνουμε ένα μήνυμα και στην Ε.Ε., ώστε να αντιληφθεί την κρισιμότητα του έργου και να προχωρήσει άμεσα στην απάντησή της προς το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να φανεί εάν μπορεί να προχωρήσει ο σχεδιασμός που η σημερινή πολιτική ηγεσία προκρίνει ή πρέπει να δρομολογηθεί αλλαγή πλεύσης και σχεδίων. Ο χρόνος που χάνεται, στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι μόνο χρήμα, είναι κυρίως ζωή και η Δυτική Ελλάδα δεν αντέχει, ούτε άλλες ανθρώπινες απώλειες, ούτε άλλο χαμένο χρόνο».

  • Δείτε εδώ την ομιλία του περιφερειακού συμβούλου Θανάση Πετράκου στους συγκεντρωθέντες στο Βουπράσιο και εδώ τον χαιρετισμό του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου
μοιραστειτε το:

Comments are closed.