Η στάση του “Ανοιχτού Δήμου” για τον Δ. Κουκούτση

0
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ “ΤΟΠΟΥ ΖΩΗΣ”

Άμεση ήταν η αντίδραση της δημοτικής παράταξης Καλαμάτας “Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες”, στην ανακοίνωση της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”, ότι αποχωρούν “από όσες θέσεις πήραμε στα νομικά πρόσωπα του Δήμου και εφεξής δεν θα συμμετάσχουμε σε συνεδριάσεις στις οποίες θα παρίσταται ο κος Κουκούτσης (συναντήσεις επικεφαλής & διαπαραταξιακή)” αντιδρώντας έτσι “στην εμμονική επιλογή του δημάρχου να τοποθετήσει σε θέσεις ευθύνης τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής”.

“Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, που κι άλλες δημοτικές παρατάξεις συστρατεύονται ενάντια στην παρουσία ακροδεξιών στοιχείων στη Διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας” αναφέρει στην ανακοίνωση του ο “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, σημειώνοντας πως “η παράταξή μας από την πρώτη στιγμή […] δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει, ούτε έχει συμμετάσχει σε οποιοδήποτε επιτροπή του Δήμου, όπου αυτός συμμετέχει”.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Καλαμάτας “Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες” αναφέρει τα εξής:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, που κι άλλες δημοτικές παρατάξεις συστρατεύονται ενάντια στην παρουσία ακροδεξιών στοιχείων στη Διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας. Ως γνωστόν, η παράταξή μας από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα τοποθετήθηκε κατά της συμμετοχής του υπόδικου, χρυσαυγίτη Δ. Κουκούτση στα όργανα διοίκησης του Δήμου και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει, ούτε έχει συμμετάσχει σε οποιοδήποτε επιτροπή του Δήμου, όπου αυτός συμμετέχει.

Η παράταξή μας καταθέτει προς ψήφιση την ακόλουθη πρόταση ψηφίσματος, την οποία προτείναμε κι έτυχε της καταρχήν κοινής αποδοχής των μειοψηφιών. Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Καλαμάτας να την υπερψηφίσουν κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στις 29/10/2019.

Πρόταση Ψηφίσματος
Καταδικάζουμε την ακροδεξιά επιλογή της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας και συγκεκριμένα του Δημάρχου Αθανάσιου Βασιλόπουλου, όπως εκφράστηκε με την ανάθεση θέσεων ευθύνης στον υπόδικο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτριο Κουκούτση.
Ζητούμε την άμεση απομάκρυνσή του από την διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.