Η στάση εργασίας και τα αιτήματα των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ

0

Με “μαζική συμμετοχή” -όπως τη χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του του Δ.Σ. του Σωματείου- πραγματοποιήθηκε σήμερα η τρίωρη στάση εργασίας στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Στην Καλαμάτα Πύλο και Κυπαρισσία, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για την δημόσια υγεία, πραγματοποιήθηκαν 15λεπτες συγκεντρώσεις έξω από τα κεντρικά γραφεία των ΔΕΥΑ, όπου μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου ανέλυσαν τα αιτήματα της κινητοποίησης.

Στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση “παρά την αστυνομική υψηλόβαθμη παρουσία”, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. Ο Πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Κουφαλάκος, αφού ανέλυσε τα αιτήματα της απεργίας, συζήτησε με τους εργαζόμενους και για τα ιδιαίτερα ζητήματα πού έχουν να κάνουν με τις μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας και για τα μέτρα για τη ν υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία.

Τέλος, ολιγομελή αντιπροσωπεία παρέδωσε στον Δήμαρχο Καλαμάτας ψήφισμα των αιτημάτων και ζήτησε να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το έγγραψο με τα αιτήματα που παραδόθηκε στον δήμαρχο Καλαμάτας έχει ως εξής:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΠΡΟΣ
τον Δήμαρχο Καλαμάτας
κ. Βασιλόπουλο Αθανάσιο

Σας κοινοποιούμε τα αιτήματα της σημερινής μας κινητοποίησης και σας καλούμε ως Δήμαρχος της Πόλης να τα εντάξετε στο διεκδικητικό σας πλαίσιο, αφού τα καταθέσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τη έκδοση ανάλογου ψηφίσματος.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Άμεσα μέσα προστασίας της υγείας του Λαού με προσλήψεις μόνιμου Νοσηλευτικού και Ιατρικού προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.
  • Προσλήψεις καθηγητών και δασκάλων με γενναία ενίσχυση του Δημόσιου τομέα της παιδείας ώστε να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών μας, με ολιγομελή τμήματα των 15 ατόμων ανά αίθουσα.
  • Είμαστε ενάντιοι στο Νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα Εργασιακά, που καταργεί δια νόμου το 8ωρο και νομιμοποιεί την 10ωρη εργασία, με απλήρωτες τις υπερωρίες.
  • Ενάντια στις προβλεπόμενες παρεμβάσεις μέσω του νομοσχεδίου στις εσωτερικές διαδικασίες των Σωματείων, που σαν σκοπό έχουν την παρεμπόδιση των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών.
  • Υγιεινή και ασφάλεια σε όλους τους εργασιακούς χώρους.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, που εργάζονται σήμερα στις ΔΕΥΑ με οποιεσδήποτε σχέσεις εργασίας.

Καλαμάτα 26/11/2020

Ομόφωνα το Δ.Σ του Σωματείου

Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Κουφαλάκος
Η Γεν. Γραμματέας
Σταυρούλα Στραβάκου
μοιραστειτε το:

Comments are closed.