Η Πύλη του Άδη και τα ευρήματα δισεκατομμυρίων

0

«Αμύθητος αρχαιολογικός θησαυρός βρέθηκε στη Μεσσηνία. Μόνο η αξία των χρυσών κτερισμάτων εκτιμάται άνω του ενός δισ. ευρώ εκτιμάται!!!» Πού βρέθηκε αυτός ο ανεκτίμητης αξίας θησαυρός; Στη Μεσσηνία, «κοντά στο αρχαίο φράγμα του ποταμού “Βαλύρα» ή κατά την σύγχρονη ονομασία «Μαυροζούμενα»», εκεί «όπου ανακαλύφθηκε ο θολωτός τάφος του θρυλικού Βασιλιά της Αρχαίας Μεσσήνης, Αριστόδημου», εκεί όπου «υπάρχει η πύλη του Άδη, που περνούσαν οι ψυχές των αποθανόντων για τον άλλο κόσμο στην αρχαιότητα»…

Αυτά τα… φοβερά -που αναπαράγονται στο διαδίκτυο από το 2012- πληροφορούμεθα από την ιστοσελίδα “Redder”, στην οποία αναφέρεται ότι στο βόρειο μέρος της εισόδου της φερόμενης ως πύλης του Άδη, «υπάρχει μαρμάρινος τάφος με την επιγραφή «Αριστοδήμω Μεσσηνίων Βασιλεί», ο οποίος είναι ανέγγιχτος και τριγύρω διάφορα ειδώλια από ατόφιο χρυσάφι, λήκυθοι οι οποίες περιέχουν χρυσαφένια ομοιώματα κλώνων ελιάς, χρυσαφένια κτερίσματα και χρυσοελεφάντινο αγαλματίδιο του Ιθωμάτα Διός. Στο ευφάνταστο μυθολόγημα όμως περιλαμβάνεται και ο καθηγητής αρχαιολογίας, υπεύθυνος του ανασκαφικού έργου στην Αρχαία Μεσσήνη: «Η αξία σε χρυσό των ευρημάτων εκτιμάται σε περίπου ένα δισ. ευρω, ενώ συμπεριλαμβανομένης της αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής τους αξίας, κατά τον κ. Θέμελη, τούτη ανέρχεται στο 100/πλάσιο!!!».

Η φαντασία δεν εξαντλείται εδώ, καθώς, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «η περιοχή, σύμφωνα με το pentapostagma.gr, έχει περικυκλωθεί από ένοπλους άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι καμουφλάρονται σε κάθε σημείο πρόσβασης στην περιοχή για την πιθανότητα ληστείας. Ακόμα έχουν επιστρατευθεί και σύγχρονα συστήματα δορυφορικής παρακολούθησης που διέθεσε το υπουργείο άμυνας».

Καλό το παραμύθι, αλλά δυστυχώς δεν έχει δράκο. Απολαύστε το εδώ.

Το ίδιο παραμύθι σε άλλη παραλλαγή εδώ.

Η εξήγηση εδώ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.