Η Πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

0

Η Πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Α.Ε. Ms. Kate Smith, συνοδευόμενη από την Πρόξενο της Βρετανίας στην Κρήτη κα Σπάθη, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρό του κ. Βαγγέλη Ξυγκώρου και μέλη της Διοίκησης

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Μεσσηνίας, τον κλάδο του τουρισμού, καθώς και τις επιπτώσεις του Brexit σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Επίσης έγινε σύντομη παρουσίαση των κυριότερων προϊόντων που η Μεσσηνία εξάγει στη Βρετανική αγορά, δέσμευση για περαιτέρω συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία και το Ελληνο-Βρετανικό Επιμελητήριο για ενδυνάμωση αυτών των σχέσεων, καθώς και εκτενής αναφορά για το τουριστικό μας προϊόν, μιας και η Μεσσηνία αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Βρετανών υπηκόων.

Συζητήθηκαν εξάλλου οι τρόποι ανάδειξης των πολιτισμικών μας μνημείων, με ιδιαίτερη αναφορά στην Αρχαία Μεσσήνη, η οποία πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών. Έγινε επίσης και αναφορά στο πάγιο αίτημα των Ελλήνων για επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας.

Υπήρξε ενδελεχής ανάλυση από την Α.Ε. Πρέσβειρα για τις επιπτώσεις της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. όσον αφορά δασμούς σε προϊόντα, τουριστικές μετακινήσεις και ανθρώπινο δυναμικό και διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα παραμείνουν ισχυρές σε όλα τα επίπεδα μιας και οι ιστορικοί δεσμοί είναι αρκετά δυνατοί.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.