“Η Πιο Δυνατή Online”: Θεατρική παράσταση από το “ΝΑΡΤΟΥΡΑ”

0

Το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & τη Φύση “ΝΑΡΤΟΥΡΑ” διοργανώνει την Κυριακή, στις 16 Φεβρουαρίου στις 10 το βράδυ στο Vino Banco Tapas Bar, στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας, θεατρική παράσταση (Bar Theater) με τίτλο: “Η Πιο Δυνατή Online”. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Το έργο είναι μια διασκευή πάνω στο μονόπρακτο του August Strindberg Den Starkare “Η Πιο Δυνατή” του 1889, σε σκηνοθεσία της Ακριβής Κόλλια. Τους ρόλους των δύο γυναικών ερμηνεύουν η Ακριβή Κόλλια και η Χριστίνα Τζιάλλα, οι οποίες έκαναν και τη διασκευή, προσεγγίζοντας με σεβασμό στο αρχικό κείμενο.

Η ένταξη της τεχνολογίας στο σκηνικό με τρόπο πρωτότυπο, μεταφέρει την πλοκή του έργου στο σήμερα, αναδεικνύοντας παράλληλα τη διαχρονικότητά του.
Το τεχνικό μέρος της παράστασης επιμελείται ο Παναγιώτης Δρακουλάκος.

Λίγα λόγια για το έργο:
Δυο φίλες παλιές με συγγενικούς πια δεσμούς συζητάνε… ή καλύτερα, μονολογούν. Για την ακρίβεια, η μία -η Χριστίνα- μονολογεί και η άλλη -η Ακριβή- απαντάει με τη σιωπή της. Κι αυτό απάντηση είναι άλλωστε!

Το έργο θίγει ένα πολιτισμένο ξεκαθάρισμα καθώς παραθέτει επί τάπητος το ζήτημα του έρωτα και της αιώνιας μονογαμίας στον δυτικό πολιτισμό. Σαν ένα έργο τέχνης που παρατηρώντας το από μακριά, μπορεί να διακρίνει κανείς την κάθε λεπτομέρεια, όλες τις αποχρώσεις μιας πολιτισμένης κοινωνίας και το σύμπλεγμα τον “κατώτερων” βασικών ενστίκτων. Όλα αυτά δένουν τόσο αρμονικά μεταξύ τους, που μπροστά μας εκτυλίσσεται έτσι απλά, μια τραγωδία.

Το κλασικό και όχι τόσο αυτονόητο θέμα της αντιμετώπισης μιας ερωτικής πλάνης και απάτης έρχεται χρόνια μετά στο δεκαπλάσιο, πολλαπλασιασμένο εξαιτίας του γοργού εκφυλισμού τις ανθρώπινης επικοινωνίας. Όχι μόνο απάτη, αλλά σαφή μοναχικότητα!

Προδιαγεγραμμένη μοναξιά των ανθρώπων μέσα στον γάμο τους, τη στη σχέση τους, τη φιλία. Ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσω του διαδικτύου. Τα μάτια να κοιτούν μια κάμερα και να υποθέτουν το βλέμμα του συνομιλητή τους. Mάτια νεκρά, από την αλήθεια τους.

Πώς να μάθεις τη φιλία;!  Πώς να μάθεις την αγάπη;! Πώς να μάθεις τον έρωτα;!
Ένα delete, και πάλι από την αρχή! Γυρίζεις απλώς τη σελίδα… του υπολογιστή σου!
«Δεν μπορείς να μάθεις τελικά από τους άλλους, για αυτό έσπασες! Έσπασες σαν ένα ξερό κλαδί… Εγώ όμως δε θα σπάσω!».

Σύντομα βιογραφικά:

ΑΚΡΙΒΗ ΚΟΛΛΙΑ

Η Ακριβή Κόλλια είναι Σκηνοθέτις, Σεναριογράφος και Θεατρολόγος. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και αποφοίτησε το 2013.

Η πτυχιακή της εργασία «Στοιχεία Θεατρικότητας Στον Κινηματογράφο, Τεχνική και Αφηγηματική Χρήση του Πλάνου Σεκάνς», αποτέλεσε τον σύνδεσμο ανάμεσα στην θεατρική της εκπαίδευση και την αγάπη της για τον Κινηματογράφο. Συνέχισε τις σπουδές της στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Μεταπτυχιακό Τμήμα Ψηφιακές Μορφές Τέχνης και αποφοίτησε το 2018.

Η μικρού μήκους ταινία της «Πολιορκία» (блокада) βραβεύτηκε το 2016 με το Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ПЕРЕРЫВ НА ВОЙНУ” της Αγίας Πετρούπολης.

Είναι ιδρυτικό μέλος και Έφορος Τμήματος Κινηματογράφου του Πολιτιστικού Σωματείου για την Τέχνη & τη Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΖΙΑΛΛΑ

Η Χριστίνα Τζιάλλα είναι Θεατρολόγος, Ηθοποιός, Performer και Θεατρικός Συγγραφέας.
Αποφοίτησε το 2013 από τη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κατεύθυνση Υποκριτική –Σκηνοθεσία.

Το 2016 αποφοίτησε και από την Επαγγελματική Σχολή Μουσικού Θεάτρου P.M.T.P. και στη συνέχεια, το 2017 εντάχθηκε στο Τμήμα Μετεκπαίδευσης Αποφοίτων Ηθοποιών, της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν».
Παράλληλα με την εκπαιδευτική της δραστηριότητα, εργάζεται ως ηθοποιός και performer στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Συμμετείχε σε Επιμορφωτικά Σεμινάρια και Συνέδρια. Είναι Μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, καθώς και Έφορος Τμήματος Θεάτρου του Πολιτιστικού Σωματείου για την Τέχνη και τη Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ».

Είναι ιδιοκτήτρια της νεοσύστατης επιχείρησης Kalliergon.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.