Η Περιφέρεια συνδράμει το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

0

Συνάντηση ς με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗΠΕΘΕ) Καλαμάτας Γιάννη Μαργαρίτη, είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 20 Ιουλίου, στην Τρίπολη.

Στη συνάντηση, παρουσία επίσης της αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αθηνάς Κόρκα και της Μαργαρίτας Σπυριδάκου, εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, συζητήθηκε η ενδεχόμενη συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕΚ με την Περιφέρεια για την πραγματοποίηση παραστάσεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Συζητήθηκε, επίσης και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν καλές προϋποθέσεις για συνεργασία όσον αφορά τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Τέλος, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια προτίθεται να συνδράμει οικονομικά προκειμένου η παράσταση “Οδυσσέως σχεδία” -βασισμένη σε ραψωδίες της “Οδύσσειας” του Ομήρου, σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη και σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη – να περιοδεύσει και εκτός Καλαμάτας, σε πόλεις άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων, καθώς και σε αρχαιολογικούς χώρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως η Αρχαία Μεσσήνη και ο Μυστράς.

Στην εν λόγω παράσταση παίρνουν μέρος οι Κώστας Αρζόγλου, Χρυσάνθη Δούζη, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.