Η Περιφέρεια στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ

0

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων της Δ.Ε.Η. που εργάζονται στη Μεγαλόπολη, είχε σήμερα Τρίτη (19-6-2018) ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο γραφείο του, στην Τρίπολη.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν στον Περιφερειάρχη για ακόμη μια φορά την πλήρη αντίθεση τους στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους προς κάθε κατεύθυνση. Παράλληλα εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα, παρουσιάζοντας τα αιτήματά τους προς το αρμόδιο Υπουργείο και τη Διοίκηση της ΔΕΗ, που αφορούν στην εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, την καθημερινή λειτουργία του γραφείου εμπορίας της Επιχείρησης στη Μεγαλόπολη, καθώς και την αναβάθμιση και συνέχιση της σχολής (ΣΤΕ Ελληνικού).

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην υπεύθυνη αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος από την Περιφερειακή αρχή, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ίδιος προσωπικά από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή.

Ο Περιφερειάρχης απάντησε θετικά στα αιτήματα των εργαζομένων και αποδέχτηκε την πρόταση τους άμεσα να συναντηθεί με τον αρμόδιο Υπουργό καθώς και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, έτσι ώστε να υπάρχουν δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση της Επιχείρησης για την απόλυτη θωράκιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την παύση λειτουργίας της σχολής της ΔΕΗ (ΣΤΕ) στο Ελληνικό Αρκαδίας, δήλωσε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας πως πρέπει οπωσδήποτε όχι μόνο να συνεχιστεί η λειτουργία της, αλλά να υπάρξει και σχεδιασμός αναβάθμισής της. Επισήμανε δε πως η λειτουργία του γραφείου εμπορίας στη Μεγαλόπολη θα πρέπει να είναι καθημερινή.

Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης, ανέφερε τέλος ο Περιφερειάρχης, δικαιούνται έναν ρεαλιστικό αναπτυξιακό σχεδιασμό με  νέες προοπτικές και νέες ευκαιρίες. Στη διεκδίκηση αυτή η Περιφερειακή Αρχή θα είναι στη πρώτη γραμμή.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης  Ντίνα Νικολάκου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.