Η Περιφέρεια στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

0

Στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως 11 Νοεμβρίου 2018, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο θεματικό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου φιλοξενήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και επαγγελματίες τουρισμού από όλη την Πελοπόννησο. Πλήθος επαγγελματιών του τουρισμού και παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μέσα από το πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό της Περιφέρειας, για τις μοναδικές δυνατότητες και εμπειρίες που προσφέρει η Πελοπόννησος στον επισκέπτη.

NIKOLAKOU FILOXENIA

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι επισκέπτες του περιπτέρου, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας σχετικά με την ιστορία του Ισθμού της Κορίνθου και την Αρχαία Δίολκο. Μια συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Κέντρου Ιστορίας και Επιστήμης «Γραμμή του Χρόνου».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποίησαν προγραμματισμένες B2B συναντήσεις με επαγγελματίες τουρισμού hostedbuyers  από χώρες του εξωτερικού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από την Υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά παρουσία εκπροσώπων κομμάτων, περιφερειών, δήμων, φορέων κ.α. Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Στην έκθεση επίσης παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λακωνίας Ντία Τζανετέα, η οποία σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στις δυνατότητες, τις εμπειρίες και το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει η Πελοπόννησος και ειδικότερα η Λακωνία για κάθε είδους «θεματικού» τουρισμού, με στόχο την ανάπτυξη και την ανάδειξη της σε νέες αγορές.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Οινοτουρισμού, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση « Οι δρόμοι του Κρασιού» στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στην αίθουσα «Ολυμπιάς».

NIKOLAKOU TZANETEA

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προβολή του Οινοτουρισμού με την επίτευξη της ενιαίας και ομοιόμορφης τουριστικής παρουσίας όλων των ελληνικών Περιφερειών.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου κος. Μανώλης Γιαμνιαδάκης παρουσίασαν τους «δρόμους του Κρασιού» της Πελοποννήσου καθώς και το δίκτυο των επισκέψιμων οινοποιείων της Πελοποννήσου.

Ο Αμπελώνας της Πελοποννήσου είναι ο μεγαλύτερος της χώρας τόνισε η κα. Νικολάκου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Μοσχοφίλερο Μαντινείας και το Αγιωργίτικο Νεμέας που αποτελούν τους εθνικούς πρεσβευτές μας.

Τέλος πραγματοποιήθηκε οινογευσία τοπικών οίνων, όπου οι συμμετέχοντες είχαν  την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν γευστικά κρασιά από την Πελοπόννησο και από όλη την Ελλάδα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.