Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει 53 εκατ. € σε υπουργεία!

0

Πιστώσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου -και γενικά από το σύνολο των Περιφερειών της χώρας- θα κατευθυνθούν προς τα υπουργεία, αλλά και τις δημόσιες δομές υγείας. Όπως εκτίμησε ο κ. Νίκας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαθέσει περίπου 53.000.000 €.

Αυτό γνωστοποιήθηκε στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου για το ΕΣΠΑ μεταξύ του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας) και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του αρμόδιου για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκου.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ μετείχε στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη, η μεταφορά των κονδυλίων από τα περιφερειακά προγράμματα προς τα υπουργεία θα γίνει προκειμένου το κράτος να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η εκτίμηση είναι, σημείωσε ο Π. Νίκας, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαθέσει περί τα 40.000.000 €, στα οποία θα προστεθούν άλλα 13.000.000 € που προορίζονται για τα νοσοκομεία και γενικά τις δημόσιες δομές υγείας στην περιοχή της Περιφέρειας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.