“Η Περιφέρεια θα αναλάβει την ευθύνη της για την Μ. Μαντίνεια”

0
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π. ΝΙΚΑ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΗΤΗ

“Η Περιφέρεια θα αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί κατά τις αρμοδιότητές της”, δήλωσε για το θέμα της Μ. Μαντίνειας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος αύριο Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου θα συναντηθεί με τον μελετητή για το θέμα των εκεί καταπτώσεων, “συνάντηση η οποία είχε προγραμματιστεί ήδη πριν δύο εβδομάδες”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Συνεχίζοντας ο κ. Νίκας είπε ότι η Περιφέρεια “θα προχωρήσει στις αναγκαίες μελέτες -καθώς τώρα δεν υπάρχει τίποτα- και θα πράξει το καλύτερο, πρώτ’ απ’ όλα διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον (ιδιοκτητών, περιπατητών, λουομένων, περιβάλλοντος κλπ), χωρίς λαϊκισμούς, πολιτικαντισμούς και ιδιοτέλειες κάθε είδους που είδαν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό”.

Όπως σημείωσε εκ νέου ο περιφερειάρχης, η Περιφέρεια έχει δικαίωμα ένταξης δύο έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και στον άξονα “αστικές αναπλάσεις”, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 11.245.000 €.

Το ένα από τα δύο έργα προτάθηκε να είναι η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από Κιτριές μέχρι Μικρά Μαντίνεια, προϋπολογισμού 8.545.000 € και το άλλο η ανάπλαση δρόμου στη Νεμέα (οδός Δερβενακίων), προϋπολογισμού 2.700.000 €.

“Δεν πρόκειται, δηλαδή, για παρεμβάσεις αντιδιαβρωτικής προστασίας -ούτε θα μπορούσε να είναι από αυτό το πρόγραμμα” τόνισε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: “Είναι προφανές πως, άλλο πράγμα είναι η διάβρωση των ακτών -που οφείλεται κυρίως στην κλιματική αλλαγή και η πολιτεία έχει υποχρέωση προστασίας και αποκατάστασης, αν υπάρχουν τα χρήματα-, και άλλο ζήτημα είναι η καθίζηση ή η κατάπτωση πρανούς, φαινόμενο που μπορεί να οφείλεται και σε ανθρωπογενή δραστηριότητα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.