Η Ολυμπιακή Φλόγα στις 12 Μαρτίου 2020 στη Μεσσήνη

0

Η Ολυμπιακή Φλόγα μετά την τελετή αφής- από την Αρχαία Ολυμπία στις 12 Μαρτίου στο ταξίδι της προς το Τόκυο, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, μεταξύ των πόλεων της Ελλάδας που θα περάσει περιλαμβάνεται και η Μεσσήνη.

Η διέλευση της φλόγας από την πόλη της Μεσσήνης επισημοποιήθηκε με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκυο 2020» μεταξύ του Δήμου Μεσσήνης και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η Ολυμπιακή Φλόγα, το βράδυ της 12ης Μαρτίου, θα σταματήσει στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης. Κατόπιν θα συνεχίσει το ταξίδι της ανά την Ελλάδα, μέχρι τις 19 Μαρτίου, οπότε θα παραδοθεί στην Ιαπωνική Αντιπροσωπεία, στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο Δήμος Μεσσήνης ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία της εκδήλωσης υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, ιερού συμβόλου της αξίας του αθλητισμού και της συναδέλφωσης των λαών, με τιμές Αρχηγού Κράτους.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος σε σχετική δήλωσή του, αναφέρει: «Είναι μεγάλη τιμή για μας η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Δήμο μας στο ταξίδι της για το Παναθηναϊκό Στάδιο. Ήδη προετοιμαζόμαστε για την υποδοχή της στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης και ευχαριστούμε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που ενέταξε τη Μεσσήνη μεταξύ των στάσεων της λαμπαδηδρομίας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.