Η Μεσσηνία με τα αιωνόβια δέντρα της Επανάστασης του ’21

0

Στις επετειακές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη -μεταξύ των οποίων και καταγραφή και ανάδειξη των αιωνόβιων δέντρων της Επανάστασης από το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας- αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής, «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, μιλώντας την Τρίτη (2/3/21) στο Mega και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ερωτηθείσα για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει η Επιτροπή για την 25η Μαρτίου, η Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε: «Θα γίνουν πολλά. Και για την 25η Μαρτίου, αλλά και μετά. Θέλω να σας θυμίσω ότι μια από τις κεντρικές αποφάσεις που πήραμε ως Επιτροπή, πριν ακόμη ξεσπάσει η πανδημία, ήταν να απλώσουμε χρονικά τις δράσεις σε όλο το 2021. Μια άλλη πρωτοτυπία της Επιτροπής είναι ότι όλες οι προτάσεις έρχονται από την κοινωνία, από τους Έλληνες, σε όλο τον κόσμο». «Την 25η Μαρτίου, λοιπόν, σχεδιάζουμε την κυκλοφορία ενός αναμνηστικού εντύπου. Επίσης, σε 18 πόλεις της Ελλάδας, θα γίνουν προβολές σε ιστορικά κτίρια, με ένα ειδικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κρήτης (video mapping). Οι προβολές θα αφορούν την ιστορία της Επανάστασης και την ιστορία της κάθε πόλης. Ετοιμάζουμε, τέλος, άλλες δύο πρωτοβουλίες τις οποίες θα σας τις ανακοινώσουμε αργότερα» σημείωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

«Ήδη, όμως, από την αρχή του χρόνου γίνονται επετειακές δράσεις», υπογράμμισε η κα Αγγελοπούλου και αναφέρθηκε σε τρεις δράσεις που θα λάβουν χώρα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, τις οποίες ξεχώρισε για την πρωτοτυπία τους: Την αποτύπωση, για πρώτη φορά, του Εθνικού μας Ύμνου στην νοηματική γλώσσα μέσα από τη δημιουργία ειδικού βίντεο από τον σύλλογο διδασκόντων της νοηματικής στη χώρα μας. Την καταγραφή και ανάδειξη των αιωνόβιων δέντρων της Επανάστασης από το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας. Και το σεμινάριο του Hellenic Innovation Network σε συνεργασία με το Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη, με θέμα την Επανάσταση του μέλλοντος, στο οποίο θα μιλήσει ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης για την Τεχνητή Νοημοσύνη. «Ετοιμάζουμε, επίσης, το πρώτο Ινστιτούτο Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα, μέσα από το οποίο οι νέες και οι νέοι μας θα μπορούν να εκπαιδευτούν σε αυτόν τον τομέα και να μην αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό» πρόσθεσε στην τοποθέτησή της η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Κατά τη συνέντευξη, η κα Αγγελοπούλου, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Επιτροπή προχώρησε στην δωρεά 18 κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σημειώνεται ότι με απόφαση των Υπουργών Υγείας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρχικός χώρος τοποθέτησής των κλινών ορίστηκε το νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

  • Ακολουθεί το video με τη σχετική συνέντευξη:
μοιραστειτε το:

Comments are closed.