Η λειτουργία κλινικής covid-19 στο νοσοκομείο Καλαμάτας

0

“Στα μέχρι τώρα κομβικά που έχουμε προχωρήσει είναι η δημιουργία μιας κλινικής Covid-19 με αποκλειστικά «δικό της» ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του διοικητή του Γ.Ν. Μεσσηνίας, Γ. Μπέζου, σχετικά με το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι έχει προχωρήσει η προμήθεια εξοπλισμού “άμεσα σχετιζόμενου με τις προϋποθέσεις διαχείρισης και νοσηλείας επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19 όπως και αρκετές δομικές παρεμβάσεις. Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες”.

Ακόμη ανακοινώθηκε ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας “παραλαμβάνει τις επόμενες μέρες ένα πακέτο σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού Π/Υ 500.000€ προκειμένου να είναι σε θέση να νοσηλεύσει και διασωληνωμένα περιστατικά”.

Η σχετική ανακοίνωση του διοικητή του Νοσοκομείου, Γ. Μπέζου, έχει ως εξής:

«Πριν από λίγο μόλις καιρό το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ με απόφασή τους όρισαν το Νοσοκομείο Καλαμάτας ως Νοσοκομείο Covid-19. Μια απόφαση που μας έφερε μπροστά σε μια μεγάλη ευθύνη αλλά και σε ένα μεγάλο χρέος, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι θα έπρεπε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να επιλύσουμε σειρά δυσκολιών, ελλείψεων, αδυναμιών και προβλημάτων.

Στα μέχρι τώρα κομβικά που έχουμε προχωρήσει είναι η δημιουργία μιας κλινικής Covid-19 με αποκλειστικά «δικό της» ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μέχρι σήμερα έχουν νοσηλευτεί και έχουν πάρει εξιτήριο τρεις συμπολίτες μας με Covid-19 και ένας που νοσηλεύεται, που κάτω από άλλες συνθήκες θα έπρεπε να είχαν διακομισθεί στην Πάτρα.

Στο δεύτερο που έχουμε προχωρήσει και έχει πάρει το δρόμο του με την χρηματοδότηση και την αρωγή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι μια σειρά προμηθειών εξοπλισμού άμεσα σχετιζόμενου με τις προϋποθέσεις διαχείρισης και νοσηλείας επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19 όπως και αρκετές δομικές παρεμβάσεις. Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες.

Tο έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ι. Κωτσιόπουλου προς το Γ.Ν. Μεσσηνίας

Και το τρίτον που είναι και το νέο της ημέρας, είναι το έγγραφο που λάβαμε από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Ι. Κωτσιόπουλου βάση του οποίου το Νοσοκομείο Καλαμάτας παραλαμβάνει τις επόμενες μέρες ένα πακέτο σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού Π/Υ 500.000€ προκειμένου να είναι σε θέση να νοσηλεύσει και διασωληνωμένα περιστατικά σύμφωνα με το σχέδιο διαχείρισης και την γνωμοδότηση της Επιτροπής Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων.

Η 2η φάση πανδημίας μας δείχνει καθημερινά τα δόντια της, ο κορωνοϊός «δεν περιμένει» και η ευθύνη δεν μας επιτρέπει ουδεμία ολιγωρία. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα αλλά το χρέος και ο όρκος να υπηρετήσουμε τον ΆΝΘΡΩΠΟ και την ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ μας καλεί να δηλώνουμε καθημερινά παρόντες και να δώσουμε τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις!!!!

Ένα νοσοκομείο Καλαμάτας που θέλει πραγματικά να πρωταγωνιστεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στα δύσκολα και ζόρικα να μπαίνει μπροστά!!!!»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.