Η Λαϊκή Αγορά τόπος συνάντησης της παραγωγής και της κατανάλωσης

0
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν χωρά αμφιβολία πως στην δημοτική αγορά της Καλαμάτας όπως εκτείνεται από την οδό Νέδοντος μέχρι την συμβολή της με την οδό Σπάρτης, χτυπά η καρδιά του εμπορίου των ντόπιων παραγωγών της γύρω περιοχής της πόλης μας. Ασχολούμενη χρόνια με το εμπόριο στην λαϊκή αγορά, έχω διαπιστώσει μια σειρά από προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των παραγωγών και τα οποία σε συνδυασμό και με την οικονομική ύφεση που βιώνουμε, επιδεινώνουν την ανασφάλειά μας για το αύριο.

Συγκεκριμένα: Πολύ υψηλά ενοίκια και ελλιπείς θέσεις για παρκινγκ, λίγες μέρες λειτουργίας της λαϊκής και μόνο σε ένα σημείο, έλλειψη στεγάστρου στον υπαίθριο χώρο. Εμπλουτισμό των ειδών της λαϊκής και με άλλα προϊόντα (ρουχισμό, χειροτεχνήματα κ.α.)

Έχοντας λοιπόν πολύ καλή γνώση των συνθηκών εργασίας που επικρατούν στην δημοτική λαϊκή αγορά της Καλαμάτας, προτείνω μια σειρά από μέτραπου θεωρώ θα θεραπεύσουν χρονίζοντα προβλήματα,  θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας μας και θα ενισχύσουν το πενιχρό εισόδημά μας:

Προτάσεις για τη βελτίωση των συνθήκων εργασίας

  1. Προσθήκη στεγάστρου στον υπαίθριο χώρο της. Έτσι θα προφυλαχτούμε από τις μεταβολές του καιρού και θα αισθανθούμε ασφαλείς στην δουλειά μας. Εξυπακούεται πως αυτό θα είναι λειτουργικό και συμβατής, με την εικόνα του χώρου, αισθητικής.
  2. Επέκταση του παρκινγκ το οποίο δεν επαρκεί, μετά από σχετική μελέτη.

Προτάσεις οικονομικής φύσεως

  1. Μείωση του ενοικίου των θέσεων. Αυτό είναι αναγκαίο αφού το σημερινό τίμημα είναι δυσβάστακτο ενώ απ’ όσο γνωρίζουμε το ταμείο της δημοτικής αγοράς είναι πλεονασματικό και μπορεί επομένως να δικαιολογήσει την μείωση.
  2. Για την λειτουργία της αγοράς την Τετάρτη προτείνουμε να παραμείνει ως έχει και να συμμετέχουν και οι εκτός νομού Μεσσηνίας παραγωγοί. Το Σάββατο, που αποτελεί κατά βάση την ημέρα που συστηματικά ψωνίζουν οι Καλαματιανοί, θα πρέπει να εξαιρεθούν οι παραγωγοί από τους άλλους νομούς και να στηρίξουμε τους δικούς μας ντόπιους παραγωγούς.
  3. Περισσότερες της μιας λαϊκής και λειτουργία έως δυο λαϊκών και σε άλλες συνοικίες (στην ανατολική και δυτική πλευρά της πόλης). Αυτό μπορεί να γίνει σε συνεννόηση με τους κατοίκους και τους αρμόδιους φορείς.

Λαϊκή Αγορά Αγίας Τριάδας

Να παραμείνει η ημέρα της Πέμπτης ως έχει και να επιτραπεί στους μικροπωλητές να πωλούν τα είδη ρουχισμού και τα άλλα είδη, τόσο στην αγορά του Σαββάτου όσο και στις άλλες δυο λαϊκές αγορές που θα δημιουργηθούν στις συνοικίες. Αυτό το ζητούν οι ίδιοι οι έμποροι της λαϊκής της περιοχής αυτής με αίτημά τους.

Με όσα προανέφερα, πιστεύω πως θα τονωθεί το εισόδημα όλων μας και παράλληλα το αίσθημα ασφάλειας και ικανοποίησης που θα αντλούμε από την εργασία μας έτσι ώστε να συνεισφέρουμε κι εμείς από την πλευρά μας στην ανάπτυξη της αγοράς και της πόλης μας.

Γεωργία Λιαράκου

Γεωργικές Επιχειρήσεις – Υποψήφια δημοτική σύμβουλος, με υποψήφιο δήμαρχο τον Μανώλη Μάκαρη

μοιραστειτε το:

Comments are closed.