Η λίστα χειρουργείων δεν θα περνά από τα χέρια των γιατρών

0

Σειρά προτεραιότητας για χειρουργεία με συγκεκριμένη ημερομηνία χειρουργικής επέμβασης θα δίδεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από την Γραμματεία των Ιατρείων -και όχι από τον θεράποντα ιατρό- ύστερα από διάγνωση στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.

Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη που έδωσαν σήμερα Τετάρτη (14/3/19) ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος και ο Αναπληρωτής Διοικητής Παν Μπασάκος.

Όπως σημειώθηκε, από την ερχόμενη εβδομάδα, εφαρμόζοντας πιστά τις εγκυκλίους για την λίστα χειρουργείου, ασθενής που χρήζει χειρουργικής επέμβασης ύστερα από την διάγνωση του στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, θα μπορεί να λαμβάνει εφόσον επιθυμεί αμέσως από την Γραμματεία των Ιατρείων -και όχι από τον θεράποντα ιατρό- συγκεκριμένη ημερομηνία χειρουργικής επέμβασης (και όχι στο περίπου). Με αυτό το τρόπο ο κάθε ασθενής θα ξέρει πολύ νωρίτερα το πότε θα πραγματοποιηθεί η επέμβασή του.

Ακόμα ανακοινώθηκε ότι:

  • Υπογράφηκαν, όπως είχε προαναγγελθεί, οι συμβάσεις για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 370.000 € για το Κ.Υ Καλαμάτας. Την ερχόμενη εβδομάδα παραδίδονται 3 οδοντιατρικές έδρες και 1 υπέρηχος γενικής χρήσης.
  • Παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε ένας βρογχοσκοπικός πύργος, πλήρης HD, προϋπολογισμού 110.000 €, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες της Μονάδας Εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).
  • Παραλήφθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου η απόφαση (της ηγεσίας του Υπ. Υγείας) επιχορήγησης με το ποσό των 160.000 € για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου της Κυπαρισσίας (2 αναισθησιολογικά μηχανήματα και ένας λαροσκοπικός πύργος HD). Τις επόμενες μέρες δημοσιεύεται η διακήρυξη του διαγωνισμού.
  • Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και παραδίδεται τις επόμενες μέρες στο Κ.Υ Μεγαλόπολης ένας ψηφιοποιητής, προϋπολογισμού 20.000 €. Όπως σημειώθηκε, η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ (λιγνιτόσημου) πρέπει να αλλάξει-τροποποιήσει την ήδη ειλημμένη απόφασή της που περιλαμβάνει την προμήθεια ενός ψηφιοποιητή και να καλύψει άλλες ανάγκες του Κ.Υ
μοιραστειτε το:

Comments are closed.