“Η παρούσα Κυβέρνηση ποτέ δεν διαφοροποιήθηκε από τις θέσεις της Ιεραρχίας”

0
ΝΕΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

“Η παρούσα Κυβέρνηση και όταν ήταν στον χώρο της αντιπολίτευσης ποτέ δεν διαφοροποιήθηκε από τις επίσημες θέσεις της Ιεραρχίας”, σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, μιλώντας σήμερα (Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019), για μια ακόμη φορά στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και η Μαρία Αναστασοπούλου.

Για την εκκρεμή συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας, η οποία είχε επιχειρηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση είπε ότι “οι πρώτες δηλώσεις Πρωθυπουργού και Υπουργού Παιδείας για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας αποτελούν μία πολιτική συνέπεια” και πρόσθεσε: “Η τελευταία Ιεραρχία απέρριψε ολόκληρη την συμφωνία και επιπλέον η μετά ταύτα δήλωση του κ. Υπουργού, ότι δεν προσέρχεται με όρους στον διάλογο που του πρότεινε η Ιεραρχία, σημαίνει ότι και από την μεριά της προηγουμένης Κυβερνήσεως, η συμφωνία αυτή έχει πλέον τελειώσει”.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας επισήμανε ότι “η παρούσα Κυβέρνηση και όταν ήταν στον χώρο της αντιπολίτευσης ποτέ δεν διαφοροποιήθηκε από τις επίσημες θέσεις της Ιεραρχίας. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα πολύ καλό θετικό κλίμα με βασικές συνταγματικές και θεσμικές αρχές που μπορούμε να συζητήσουμε”.

Σχολιάζοντας  θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Αναφέρθηκε επίσης και σε άλλα θέματα, όπως οι οργανικές θέσεις των εφημερίων, το μάθημα των Θρησκευτικών, την εκκλησιαστική εκπαίδευση, αλλά και τη χθεσινή ορκωμοσία της νέας Βουλής.

“Το θέμα των Θρησκευτικών δεν μπορεί να ξεκινήσει καμία μορφή συζήτησης εάν πρώτα δεν δημοσιευθούν και δεν δούμε ποιες είναι οι αποφάσεις του ΣτΕ απένταντι στις προσφυγές οι οποίες κατετέθησαν κατά των Προεδρικών Διαταγμάτων των αποφάσεων του κ. Γαβρόγλου” ανέφερε ο κ. Χρυσόστομος, ενώ για τη χθεσινή ορκωμοσία της νέας Βουλής είπε ότι “τα θέματα αυτά τα οποία αφορούν την ορκωμοσία και την ορκοδoσία των βουλευτών και των πολιτικών προσώπων είναι ατομικές επιλογές του καθενός”.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.Χρυσοστόμου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.