“Η Κυβέρνηση επιχειρεί να αλλοιώσει τη βούληση των πολιτών”

0

“Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, η Κυβέρνηση επιχειρεί ουσιαστικά να αλλοιώσει τη βούληση των πολιτών όπως αυτή εκφράστηκε στις περσινές αυτοδιοικητικές εκλογές”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτή Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρ. Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Στη δήλωση του κ. Χαρίτση αναφέρονται ακόμα τα εξής:

“Μεταφέρει σειρά κρίσιμων αρμοδιοτήτων από τα δημοκρατικά εκλεγμένα Συλλογικά Συμβούλια (Δημοτικά και Περιφερειακά), στα οποία εκπροσωπούνται όλες οι πολιτικές παρατάξεις, στις Οικονομικές Επιτροπές, στις οποίες είχε ήδη μεθοδεύσει τη δημιουργία τεχνητών απόλυτων πλειοψηφιών.

Η Κυβέρνηση, με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, προωθεί ξανά ένα προσωποκεντρικό μοντέλο αυτοδιοίκησης, καταργώντας την αρχή της αναλογικότητας με την οποία συγκροτήθηκαν τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να απαξιώνει τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης και να εισακούσει τις αντιδράσεις των συλλογικών φορέων -ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η ΚΕΔΕ-, αλλά και τα καταδικαστικά προς αυτές τις μεθοδεύσεις ψηφίσματα περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων.

Κυρίως όμως, καλούμε την Κυβέρνηση να σεβαστεί το Σύνταγμα της χώρας και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού”.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.